Openingstijden
Wo. t/m Vr.
Za.
Zondag
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.00 uur
12.00 - 16.00 uur
T. 0314 38 33 02
tegelsvantoen.nu

De onbegrensde mogelijkheden van Napoleon BBQ

Rechtreeks Grillen

Deze manier van grillen gebruikt alle branders; men grilt het voedsel met echte “BARBECUE” stijl rechtstreeks op het vuur, om steaks, ander vlees of groenten te grillen. Door de kap gesloten te houden, wordt de bereidingstijd verkort en grilt het eten sneller garen, dan wanneer de kap open is. Alles dat niet dikker is dan 5 cm, moet direct op het rooster bereidt worden. Dit zijn de gerechten die doorgaans snel bereidt worden, omdat het over het algemeen snel gaart en kan profiteren van de snelle bereiding op een heet rooster.

 

Niet-rechtstreeks Grillen

Indirect grillen is vergelijkbaar met bakken. Het eten wordt boven de niet-ontstoken brander geplaatst, in plaats van boven het vuur. Dit kan alleen worden gedaan wanneer slechts enkele branders worden ontstoken – zet één kant op de hoogste stand en maak het eten klaar op de andere kant. Het eten zal meer gelijkmatig garen omdat het niet direct aan de hitte van de branders wordt blootgesteld.

 

Grillen met het Braadspit

Door te grillen met het braadspit kan het voedsel zichzelf bedruipen, waardoor de sappen in worden gesloten terwijl de buitenkant wordt gebruind. Gebruik het braadspit voor grotere stukken vlees zoals sudderlappen, gevogelte of lamsbouten. Grillen met het braadspit heeft vele voordelen. Vlees blijft meestal malser als het zichzelf bedruipt en langzaam roostert.

 

Grillen met de Infrarode Hoofdbrander

Wilt u de perfecte biefstuk maken? De intense 1000 graden hotte schroeit het vlees direct dicht en sluit de vleessappen op in het vlees. Grovere stukken vlees moeten eventueel naar een gewone zone worden geschoven om het langer te laten doorgaren.

 

Grillen met hete lucht

Brood, krentenbrood bolletjes, cakes en pizza’s kunnen perfect onder de barbecuekap worden bereid. Voor een bereiding met hete lucht kunt u dezelfde aanwijzingen gebruiken als voor het indirect grillen.

 

Roken

Plaats natte houtsnippers in de rookbuis en plaats het boven de linkerbrander. Steek vervolgens de brander aan. Plaats uw vlees boven de rechterbrander maar zet de ze niet aan. U gebruikt dezelfde methode als met niet-rechtstreeks grillen. Rook het vlees gedurende enkele uren onder de gesloten kap.