€ 0
Hardsteen

Hardsteen

 

Hardsteen

Hardsteen behoort tot de familie van de kalksteen en is dus eigenlijk een relatief zachte steen. Dé specifieke eigenschap van hardsteen is dat deze steensoort oliehoudend is. Daardoor is hij zo mooi om te zien. Het uiterlijk kenmerkt zich verder door een donkere basistint met daarin lichte fossieltekeningen. Een ander voordeel van hardsteen is dat het op zeer veel verschillende manieren kan worden bewerkt, waardoor het in zeer veel gedaanten voorkomt. Er zijn dus heel wat verschillende types hardsteen waar je van kunt genieten tijdens het wonen, baden en koken. Ryan's heeft meer dan genoeg om uit te kiezen. Dus kom een keer langs in onze showroom en laat je inspireren door de vele mogelijkheden. Of kijk eerst rond op onze website en verdiep je in de uiteenlopende mogelijkheden.

 

Verschillende soorten hardsteen

 

Weet je al wat voor soort hardsteen je in je huis zou willen? Hardsteen is verkrijgbaar in diverse afwerkingsvarianten. Bedenk vooraf dus goed welk type het beste bij jouw smaak en inrichting past. Dan geef je je interieur een prachtige finishing touch. We kennen onder andere de volgende soorten hardsteen:

 

  • Chinees hardsteen: Chinees hardsteen heeft alle nuances van blauw, grijs en zwart en wordt vooral gebruikt voor vloer- en wandtegels. Het is een populaire steensoort op dit moment en een goedkopere variant van graniet.
  • Vietnamees Hardsteen: Het Vietnamese hardsteen is ook een natuursteen met een grijs/blauwe kleurstelling en verkrijgbaar in een strakke en antieke randuitvoering.
  • Belgisch hardsteen: Belgisch hardsteen krijgt zijn natuurlijke uitstraling door de fossielen en witte aders. De steensoort komt uiteraard uit België, uit het Belgische Henegouwen om precies te zijn. Het oppervlak is redelijk tot zeer vlak, maar niet zuur- of krasbestendig. En dat geeft Belgisch hardsteen in gebruik een mooi doorleefd uiterlijk.

 

Weet je al welk type hardsteen het beste bij jouw interieur past? Wij adviseren je graag op dit gebied. Kom eens langs in onze showroom in Laag-Keppel of neem contact met ons op voor meer informatie. Zien is namelijk geloven als het om hardsteen gaat. De verschillen tussen de diverse soorten zijn in één oogopslag zichtbaar, dus laat je gevoel spreken en ervaar het zelf. Als je vragen hebt, beantwoorden wij die graag voor je. Profiteer van onze tientallen jaren ervaring en haal het mooiste hardsteen in huis.

 

Ryan's Natuursteen, Hardsteen
Ryan's Natuursteen, Hardsteen