al ruim 25 jaar
€ 0
webshop Reiniging, impregneer en onderhoud van Eldee, SealGuard, HMK

Reiniging, impregneer en onderhoud van Eldee, SealGuard, HMK

R155, Grondreiniger -zuurvrij-

R155, Grondreiniger -zuurvrij-
  • R155, Grondreiniger -zuurvrij-
Een zuurvrije intensieve reiniger.

Een superieure, neutrale reiniger voor al het nieuwe en bestaande kalkhoudende natuursteen zoals marmer, solnhofener en travertin maar ook voor tegels en plavuizen. Speciaal ontwikkeld om lichte cementsluier, bouwvuil en waslagen soepel te verwijderen.

 

Binnenshuis te gebruiken: ja

Buitenshuis te gebruiken: ja

 

Vooraf

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Indien de vloer net gelegd en gevoegd is: - de vloer eerst laten drogen na het voegen (vraag om advies bij uw tegelleverancier). De vloerverwarming dient bij intensieve reiniging uitgeschakeld te zijn (dit vergemakkelijkt de reiniging).

 

Verbruik

De benodigde hoeveelheid HMK R55 is afhankelijk van het zuigvermogen van het oppervlakte en de mate van de vervuiling. Algemeen kan het volgende aangehouden worden: 1 liter HMK R55 op 1 liter schoon water is ca. 10m² en 1 liter HMK R55 op 20 liter schoon water is ca. 80m².

 

Testen

Test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om de menggraad, het effect en de werktijd te bepalen.

 

Werkwijze

Laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur.Verdunnen: afhankelijk van de vervuiling HMK R55 verdunnen met schoon water variërend van 1:1 tot 1:20. Als vuistregel kan het volgende worden aangehouden: zware vervuiling betekent tussen de 1:1 en 1:5, medium vervuiling betekent tussen de 1:6 tot 1:15 en lichte vervuiling betekent 1:16 tot 1:20. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterzuiger adviseren wij HMK Z102 ontschuimer in de waterzuiger te doen (deze vermindert de schuimvorming). Verwerken: Dit dweilend opbrengen met bijv. een mop of een zachte spons, laten intrekken gedurende 10 tot 20 minuten (maar laat HMK R55 niet opdrogen), opschrobben met bijv. een borstel of pad en goed naspoelen met schoon water. Herhalen: Meerdere keren naspoelen kan nodig zijn, zeker als daarna een impregnaat (zoals de HMK S34) of polisher wordt gebruikt. Een tweede en derde keer herhalen van de bovenstaande werkwijze kan nodig zijn voor hardnekkige vlekken.

 

Achteraf

Indien bovenstaande was bedoeld als onderhoud dan kunt u de vloer direct weer in gebruik nemen. Indien bovenstaande was bedoeld om vervolgens de vloer te gaan beschermen, laat de vloer dan 24 uur drogen.

 

Veiligheid

Niet vlambaar. Niet zuurhoudend. Milde geur. Buiten bereik van kinderen houden.

 

Opslag

Bewaar HMK R55 met een temperatuur tussen de 12C en 25C op een droge donkere plek. HMK R55 kan een aantal jaren bewaard worden.

 

Niet mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen. 

€ 23,00