al ruim 25 jaar
€ 0
ebolicht-hanglamp-mannheim-I-en-ster17-e152189212347339

Verlichting....van Toen

Verlichting....van Toen

Ebolicht

Bohlich overzicht assortiment , onbekentEbolicht & Verlichting van Toen

We hebben weer een heuse parel toegevoegd aan het Ryan's assortiment. Verlichting. En niet zo maar verlichting. Nee, we hebben een van A tot en met Z handgemaakte lamp die in alles doet denken aan vroeger toegevoegd aan Ryan’s. Tijdloos in de breedste zin van het woord maar ook heel eigentijds en modern. Een klassieker. Sterker nog, het is een verzameling absolute klassiekers: Ebolicht.

 

Ze worden sinds 1911 gemaakt bij het Zuid-Duitse Bolichwerke waar Benny Bohlich, hij is de vierde generatie, vandaag de scepter zwaait. Duitse degelijkheid in optima forma. Bekijk een overzicht van de complete collectie.

 

Verlichting van Toen biedt een uitgebreid assortiment hanglampen, wandlampen, spotlights, bureaulampen, staande lampen en plafondlampen voor binnen- en buitenverlichting die in alles kwaliteit uitstraalt. Gemaakt van eerlijke materialen als o.a. gietijzer, koper, aluminium, stoffen bekabeling, 0.8mm hoogwaardig plaatstaal en porselein. 100% handmade dus waar jij voor een heel groot deel je persoonlijke smaak toevoegt en de finishing touch bepaalt.

 

 

keuken

 

Maatwerk is altijd mogelijk

 

Verlichting van Toen geeft je oneindig veel mogelijkheden. Als je verlichting voor buiten zoekt, dan maken we jouw lamp van koper of aluminium in plaats van het hoogwaardige staal (0.8mm.) wat voor binnen veelal wordt gebruikt. Of juist van onbeschilderd staal. waardoor het na verloop van tijd een individuele roest patina krijgt.

 

Logo VVT

We kennen vijf verschillende ophangmogelijheden. Van aluminium gegoten “champignon-ophanging” met vernikkelde ketting of staaldraad tot de mogelijkheid van een aluminium kabelbox met vernikkelde ketting. Maar we hebben ook de bekendere eenvoudige ophanging middels de elektrische kabel zelf of juist de aluminium kabel box voor bevestiging aan een staalkabel.

 

Heb je liever stoffen bekabeling of juist pvc bekabeling dan kan dat. In wit, zwart en bij stoffen bekabeling ook in de combi zwart wit en zelfs rood. Wel heel gaaf.

 

Een andere kleur? Ook geen punt. We maken dan de buitenzijde van de reflector gitzwart (RAL9005) en de binnenkant verkeerswit (RAL9016), omdat dat het licht het beste weerkaatst. Maar bijna alle RAL-kleuren zijn mogelijk om het meer persoonlijk te maken. Maak je de buiten- en de binnenzijde bijvoorbeeld zuiverwit (RAL9010) dan krijg je een meer klassieke uitstraling. Wat zouden volgens jou echt heel fraaie klassieke of oude RAL-kleuren zijn?

 

Mannheim, is ook z'n klassieke serie lampen met de nieuwste techniek. Een collectie die je toch ook echt even moet bekijken. Zeer smaakvol en absoluut een verrijking voor een persoonlijke inrichting.