Seal Guard
18 maart 2018
seal guard

Seal Guard

 

Nieuw bij Ryan's. We waren dit merk (reiniging, impregneer en onderhoud) al eerder tegen gekomen maar we wilden de kat eerst uit de boom kijken, eerst zelf onderzoek doen en eerlijk is eerlijk, we zijn enthousiast.

Seal Guard is een afdichtmiddel dat een paar grote voordelen heeft; makkelijk in gebruik, 't droogt snel en het kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Het kan eenvoudig op voegen, natuursteen, tegels en / of zelfs metselwerk worden aangebracht.

 

Ideaal voor:

 • Badkamers: voor voegen, tegels, kitwerk en stucwerk. Bij vochtproblemen en om schimmel, vuile voegen en kalkaanslag te voorkomen.
 • Keukens: achterwanden bij het kookgedeelte, voor voegen, tegels, kit en stucwerk. Seal Guard geeft ook een goede bescherming tegen olijfolie spetters.
 • Natuursteen vloeren/aanrechtbladen/steenstrips etc.
 • Keramische tegels en voegen.
 • Beton en terrazzo oppervlakken.
 • Overige tegel- en metselwerkoppervlakken.

Toepasbaar op:

 • Natuursteen vloeren/aanrechtbladen/steenstrips etc.
 • Keramische tegels en voegen.
 • Beton, terrazzo en cementgebonden gietvloeren.
 • Terracotta, baksteen.
 • Stucwerk.
 • Overige tegel- en metselwerkoppervlakken.

Eigenschappen/voordelen:

 • Onzichtbaar na het aanbrengen.
 • Sneldrogend.
 • Kan worden aangebracht op vochtige oppervlakken.
 • Toepasbaar direct na het leggen van een vloer.
 • Behandelde oppervlakken kunnen blijven ademen.
 • Verhindert indringing van vocht en olie.
 • Beschermt tegen schimmel, kalkaanslag en vlekken op olie- en waterbasis.
 • Voor afdichting van elke type steen en specie.
 • Voor binnen en buiten.
 • Geen verkleuring of vergeling, UV bestendig.
 • Ook verkrijgbaar in een traagdrogende vloeibare versie.

 

Ik hoor het je zeggen; "dat klinkt wel heel mooi". Klopt, en dat is het ook. Het is zeker een zeer welkome aanvulling op ons reiniging, impregneer en onderhoudsassortiment, dat is zeker. Sterker, het kan een aantal behandelingen sterk vereenvoudigen.

 

Seal Guard in drie stappen:

STAP 1:

Reinigen met Seal-Guard All Clean (zuurvrije cementsluier- en vuilverwijderaar): Voor het algemeen grondig reinigen en ontvetten. Geschikt ook voor periodieke meer grondige reiniging. Seal-Guard All Clean is zuurvrij.

STAP 2:

Impregneren. Seal-Guard kent 3 types impregneermiddel. De verschillen zitten in de drogingssnelheid, de uithardingstijd, oplosmiddel houdend of waterbasis. Laat me ze even kort met je behandelen;

a. Seal-Guard Gold Label is oplosmiddelhoudend en zeer snel drogend (30-60 seconden droogtijd). Er is onmiddellijk na droging een afstotende werking. Vloeren zijn na 1-2 uur ook gewoon weer beloopbaar.

b. Seal-Guard impregneermiddel voor porcellanato en steen: Dit is de trager drogende variant van het Gold Label impregneermiddel, ook oplosmiddelhoudend en het kent een droogtijd van circa 30-40 minuten. Er is onmiddellijk na droging een afstotende werking. Vloeren zijn na 1-2 uur weer beloopbaar. Door de tragere droging zie je beter waar je gebleven bent met impregneren.

c. Seal-Guard 24-7 is een impregneermiddel voor steen op waterbasis, droogtijd circa 20 minuten. Na 2-3 uur begint zich een afstotende werking op te bouwen die steeds sterker wordt en vloeren zijn na een aantal uren weer beloopbaar.

NB: Onze voorkeur gaat uit naar: Seal-Guard Gold Label.

STAP 3:

Onderhoud met Seal-Guard Stone Clean: dat is een dagelijkse reiniger voor het regelmatig reinigen en onderhouden. Geschikt als dweilmiddel en in de schrob-zuigmachine.

 

Een welkome aanvulling is de Seal-Guard spuitbus. Echt ideaal om kleine oppervlakken te impregneren, bijvoorbeeld een vloer, wand, douchehoek, aanrechtblad, mozaïek, (natuur)steen strips en voegen. De Seal-Guard spuitbus wordt veel toegepast voor de afwerking van badkamers, zowel preventief voor vuile voegen, vuile kit, schimmel, kalkaanslag en lekkage, maar ook als probleemoplosser bij een oudere badkamer. Daarnaast wordt de spuitbus vanwege het gebruiksgemak ook vaak toegepast bij achterwanden in keukens bij het kookgedeelte (ter bescherming tegen spetters van olijfolie). De Seal-Guard spuitbus, even spuiten en klaar!

 

De impregneermiddelen van Seal-Guard zijn geschikt voor alle soorten stenen oppervlakken, waaronder natuursteen, zoals marmer, graniet, travertin, leisteen, kalksteen, hardsteen, zandsteen, basalt, kwartsiet en tevens voor terrazzo, betonsteen, porcellanato, keramische tegels, voegen, terracotta, baksteen, stucwerk en alle overige tegel- en metselwerkoppervlakken. De impregneermiddelen beschermen tegen vlekken op olie- en waterbasis, schimmel en kalkaanslag. Bij buitentoepassing kan Seal-Guard ook groene aanslag, mos en (salpeter)uitslag voorkomen.

 

Bij zeer poreuze materialen (zandsteen, terracotta, etc.) worden 2 lagen aanbevolen. Bij de Seal-Guard Gold Label kan de tweede laag onmiddellijk na droging van de eerste laag worden aangebracht.

 

Voordelen: Alle impregneermiddelen van Seal-Guard zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten. Bovendien zijn de impregneermiddelen van Seal-Guard ademend, bevatten geen siliconen/siloxanen en kunnen ze aangebracht worden op vochtige oppervlakken, kort na het leggen van een vloer of het voegen. Het is dus niet noodzakelijk om weken tot maanden te wachten met impregneren, na het leggen van een vloer, zoals bij veel andere producten in de markt. Ook ideaal als voorbehandeling voor het voegen, waardoor het verwijderen van de cementsluier eenvoudiger wordt.

 

Er is een handig Seal-Guard teststrookje ontwikkeld voor onze klanten. Deze teststrookjes zijn aan één van beide uiteinden geïmpregneerd met Seal-Guard. Met plezier laten we het je zien want zien is geloven.

 

Lees je deze blog en valt je iets op wat vragen oproept? Ik hoor graag en sta open voor jouw reactie; info@ryans.nl.

 

 

 

 

Meer berichten

 

25-04-2020 - Digitaal Showroombezoek Ryan's
25-03-2020 - Oud Hollands Gezaagde Waaltjes
13-02-2020 - Keuken wandtegels
03-02-2019 - Terrazzo
06-01-2019 - Ral-kleuren-vrijheid
02-12-2018 - Tijdloos... da's pas hip
04-11-2018 - Generatiekwesties
07-10-2018 - Gietijzer straalt als de zon
02-09-2018 - Electra met een ziel
05-08-2018 - Sale a la Ryan’s
01-07-2018 - Hout & steen ...zijn goede vrienden
03-06-2018 - Patroontegels
06-05-2018 - Bauhaus en Ebolicht
18-03-2018 - Seal Guard