Tegels kopen via 't internet...?
01 april 2018

Tegels kopen via 't internet....

 

Tegels digitaal kiezen en kopen vanuit je luie stoel tussen het acht-uur-journaal en Jinek in? Zou jij dat doen? Zou je 't kunnen? Ja, het kan en het gebeurd, natuurlijk, dat weet ik. Sterker nog mijn collega Dave Blaak met z'n www.tegelsvantoen.nu is daar een heel mooi voorbeeld van.

Maar had je mij vijf jaar geleden gevraagd of ik die kans succesvol achtte dan was het antwoord oprecht negatief geweest. Natuurlijk koop je ondergoed online omdat je merk- pasvorm en maat kent of bloemen van Fleurop of misschien is Bloomon daar een mooier voorbeeld van…maar tegels?

 

Dave, mijn collega van tegelsvantoen.nu kan dat echt heel goed. Hij begrijpt dat ook. Ikzelf heb er meer moeite mee. Een tegel is in mijn beleving niet een opzichzelfstaand product zoals een fiets of een zak hondenvoer, het is een puzzelstukje en het maakt daarmee een belangrijk onderdeel uit van een combinatie van materialen. ’t Maakt onderdeel uit van je inrichting. Vertaal je een tegel naar mode dan moet het als een basisstuk zijn, een goede spijkerbroek bijvoorbeeld. De rest van je outfit moet er fraai op uitkomen, het moet tof staan. Het een moet het ander versterken.

 

Een tegelvloer is het podium van het ensemble:

Persoonlijk heb ik meer met toneel en theater vandaar dat ik een vloertegel graag vertaal als het podium. Stel je een keuken voor en stel je voor dat je daarvoor een vloertegel zoekt. Dan is die vloertegel dus het podium van je nieuwe keuken. Van onderschikt belang aan de keuken maar zeker niet onbelangrijk. Een soort van bijrol misschien maar weldegelijk een essentieel rol voor het stuk. Het een versterkt het ander. Sterker, het een kan niet zonder het ander. Het podium moet in dienst staan van het stuk dus de vloertegel moet z’n plaats kennen. Vloer en keuken moeten samenvloeien tot een smaakvol geheel. Samen die boodschap en die sfeer uitstralen die jij bedoelde, die je zo graag wilde. Als je dat gelukt is heb je het begrepen. De juiste spelers geselecteerd zeg maar.

 

Voor het wandtegeltje achter het fornuis of juist die gehele betegelde achterwand geld uiteindelijk het zelfde. Het moet een logisch gevolg zijn. De keuken bepaald immers de sfeer die je achterwand uit zou moeten stralen. De keuken vraagt de wand. Welke touch je keuken nog nodig heeft om daadwerkelijk te stralen.

 

Tegels kopen is collages maken. Ik wil het graag bij elkaar uitleggen. De Vloer, het keukenkastdeurtje, een stukje blad, het wandtegeltje en de verfkleurstelling bij elkaar leggen en de collage laten vertellen of ik goed zit. Of het de sfeer en de uitstraling uitstraalt die ’t zoekt. Natuurlijk altijd rekening houdend met de bewoners en nog belangrijker met het bouwjaar van het object.

 

Hoe we dat doen? Kom eens langs dan doen we het samen.

 

Viel je iets op in mijn blog wat vragen bij je oproept? Ben je het niet of juist met me eens? Beschik jij over kennis die je graag met me deelt of wil je op welke andere manier dan ook je bijdrage leveren? Ik hoor graag van je en sta voor je open; info@ryans.nl.

 

 

Meer berichten

 

05-07-2019 - Keramische patroontegels buiten...
03-02-2019 - Terrazzo
06-01-2019 - Ral-kleuren-vrijheid
02-12-2018 - Tijdloos... da's pas hip
04-11-2018 - Generatiekwesties
07-10-2018 - Gietijzer straalt als de zon
02-09-2018 - Electra met een ziel
05-08-2018 - Sale a la Ryan’s
01-07-2018 - Hout & steen ...zijn goede vrienden
03-06-2018 - Patroontegels
06-05-2018 - Bauhaus en Ebolicht
01-04-2018 - Tegels kopen via 't internet...?
18-03-2018 - Seal Guard