al ruim 25 jaar
€ 0

Ryan's sinds 1996

Welkom bij Ryanne en Robbert van

Hoe het begon...

10 juli 1996 - Ryan’s Bathrooms in Doesburg

Ryan’s is in de hefst van 1996 opgericht door de Doesburgse Ryanne Polman. Zij opende aan de Ooipoortstraat 17 in het centrum van de Hanzestad Doesburg haar badkamerwinkeltje. Ryanne wist als een van de eersten het begrip WELLNESS uit te leggen. Een badkamer mocht veel meer zijn dan een ruimte om je te kunnen wassen. Relaxen in een heerlijk , warme, sfeervolle ruimte was het uitgangspunt. Genieten was het toverwoord.

 

1998 - Ryan’s Wooncultuur

Twee jaar later was zij door het succes met de landelijke badkamers in staat om het pand aan de Ooipoortstraat 15 te kopen. Dat was het moment dat zij samen met haar partner Robbert Heck onder de naam ‘Ryan’s Wooncultuur’ doorstartte. Ryan’s Wooncultuur was de naam voor wonen in landelijke, sfeervolle en warme ambiance. Naast de badkamers werden ook landelijke keukens, welke in eigen beheer gebouwd werden, in het assortiment opgenomen.

 

2002 - deTegel.nl

In de zomer van 2002 is een start gemaakt met het bouwen van een voor Nederlandse begrippen uniek, fraai en uitgebreid tegelassortiment. Onder de naam deTegel.nl, werd ‘misschien wel de mooiste tegelcollectie van Gelderland’ samengesteld.

 

2004 – Verhuizen naar Laag-Keppel

Vanaf 1 september 2004 zitten we in Laag-Keppel. Doesburg werd te klein en parkeren was er een crime. In het Gelderse Laag-Keppel kwam het allemaal samen. Wandtegels, vloertegels, natuursteen, maatwerk keukens, landelijke badkamers, Wellness, badkamer accessoires en badkamer verlichting.

 

 

2006 - Ryan's wonen, baden & koken

Wooncultuur wordt te algemeen. Vandaar de nieuwe naam. Ryan's bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt in het najaar gevierd.

 

2011 – Ryan’s tegels, badkamers en meer

We bestaan dit jaar 15 jaar en daar staan we zeker bij stil. In 2011 komt de aandacht met name te liggen op wandtegels, vloertegels en natuursteen. We hebben in de afgelopen jaren een prachtig assortiment samen gesteld. Nu durven we te zeggen: ‘De mooiste tegel- en natuursteen collectie van Gelderland’.

 

2012 - Hoezo crises?

We hebben het volste vertrouwen in 2012. Wij hebben geïnvesteerd in een nog fraaier en completer assortiment. En onze klanten begrijpen heel goed dat de ergernis van een slechte- of mindere kwaliteit voortduurt als de vreugde van een lage verkoopprijs al lang voorbij is. Ook in 2012 gaan wij voor eerlijk, duurzaam en tijdloos.

 

2013 - schakelmateriaal en gietijzeren radiatoren

In het afgelopen jaar langzaam geïntegreerd in ons assortiment. Twee prachtige en waardevolle aanvullingen. Ryan’s Schakelmateriaal 1930, zoals je dat nog kent van Oma vroeger, in zowel porselein als in het zwarte (en het witte) bakeliet. Maar ook de gietijzeren radiatoren. Puur op maat. De betreffende ruimte bepaalt het aantal gewenste leden. Nog leuker is dat we met zowel de gietijzeren radiatoren als met het schakelmateriaal (van THPG uit Duitsland) zeer voordelig geprijsd zijn. Ryan’s is niet duur, in tegendeel, dat blijkt wederom.

 

2014 - PIP tegelcollectie en Castle Stones

twee introducties dit jaar. PIP heeft haar assortiment uitgebreid naar vloertegels en een beperkt aantal dealers krijgen daarvan het verkooprecht. Castle Stones wordt ook geïntroduceerd bij Ryan's. Twee prachtige aanvullingen.

 

2015 - Nieuwe openingstijden

Vanaf 1 april 2015 gaan we standaard open op zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Wij denken daarmee een extra service te kunnen bieden. Meer mogelijkheden te creëren in jullie agenda's. Op feestdagen zijn wij overigens gesloten.

 

2016 - Ons jubileumjaar. We “doen” het dit jaar 20 jaar. Gezien de kaalslag ontstaan door de afgelopen crises mag dat best worden benoemd. En we zijn nog steeds alive en kicking en hoe! En met plezier. Internet wordt meer en meer een levensader en een essentiële communicatievorm. Wij beschouwen dat als een kans om ook jou aan te kunnen spreken. Jij had waarschijnlijk onze regionale advertenties toch gemist en je komt ook niet spontaan langs ons winkeltje rijden in Laag-Keppel. We hebben juist die antwoorden waar jij naar op zoek bent. Onze eerste zin op onze site is niet voor niets; “Je hebt stad en land afgesjouwd naar bijzondere tegels maar ziet overal hetzelfde assortiment. Dan is het tijd om kennis te maken met Ryan’s, de sfeermakers uit Laag-Keppel”….. We staan met liefde voor je klaar met misschien nog weel meer enthousiasme als in 1996.

 

2017 - We hebben het licht gezien! We zijn er vorig jaar mee begonnen. Met Ebolicht verlichting. We hebben onderzocht waar jullie en onze eisen en wensen lagen qua verlichting en we hebben het juiste antwoord. Personifiëring van je eigen verlichting. Waanzinnige (industriële) lampen die je interieur op z’n Ryan’s aankleden. Al ruim 110 jaar (vijfde generatie) maken Duitse vakmensen puur ambachtelijke lampen op maat. Je eigen lamp dus. Je kiest het model, bepaalt de grote in diameter, in je favoriete kleurstelling (alle RAL-kleuren zijn mogelijk) en je kiest de kleur en de lengte van de stoffen bekabeling zelf. Je bepaalt de ophanging enz. Jouw maatwerk lamp wordt dan binnen 6 weken netjes thuis bezorgt. Vanaf nu door jezelf samen te stellen bij www.verlichtingvantoen.nu. Vanzelfsprekend hebben we verschillende modellen in onze showroom.

 

 

 

2018-2019 – Het is ons gelukt. Ons streven beter te worden in minder is gerealiseerd. Ryan’s is een verzameling van (bouw)materialen die allemaal min of meer op elkaar afgestemd zijn. Ons schakelmateriaal 1930 past perfect bij onze oud Hollandse witjes en de serie accessoires van Pure (Dauby) past weer perfect bij onze echte oude gezaagde waaltjes.

Dat maakt ook dat we meer en meer ons eigen signatuur mogen toevoegen aan een project, een eigen stempel mogen drukken. Dat kan alleen als er sprake is van vertrouwen van onze klant naar ons en dat vertrouwen is er steeds meer. Dat is misschien ook logisch. We hebben (naast onze grijze slaapjes) in de afgelopen 23 jaar toch laten zien dat we staan voor kwaliteit, tijdloos advies, een eerlijke oprechte en pure benadering en voor persoonlijkheid. Ryanne en ik kijken eerst naar het object, vervolgens naar de bewoners om daarna met een passend antwoord te komen. We hebben enerzijds assortiment afgestoten om anderzijds juist meer op te nemen. We zijn meer de diepte ingegaan. Het resultaat is dat we meer kennis en kunde kunnen investeren in een iets beperkter en overzichtelijker geheel. Als dat geen win-win situatie is. Je bent van harte Welkom in Laag-Keppel, het wordt leuker en leuker....

 

2020 - Wat smooth en bruisend begon komt krakend en piepend tot een bijna stilstand. Mevrouw Corona heeft haar fiets gestald. Niet alleen bij ons in Nederland maar wereldwijd. Ongekend spannende, onzekere, beangstigende en onsamenhangende tijden dienen zich aan. Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan schudden we geen handen meer en we blijven een beetje op afstand samen. Veel later als iedereen z’n leventje weer heeft opgepakt en mevrouw Corona haar fiets weer gevonden heeft kennen we allemaal nog de 1 meter, vijftig regel. We vergeten nooit meer dat 2020 het jaar was dat het even helemaal tot stilstand kwam. Maar ik wil ook graag geloven dat we hier met z'n allen beter en sterker uitkomen, hoewel dat misschien best even zal duren. Een gulle glimlach mag je van ons blijven verwachten. Wees lief voor elkaar en pas goed op jezelf. Je bent en blijft van harte welkom bij Ryan’s.

 

2021: Eind 2020 moesten we sluiten om pas op 3 maart weer open te mogen. Puur en alleen op afspraak mochten we open en dat was een lichtpuntje. Zeker gezien het feit dat deze vorm van showroombezoek eigenlijk heel goed past bij Ryan's, zo bleek al snel. Ryan's even helemaal alleen voor jezelf waarbij alle aandacht en kennis van Ryanne en Robbert enkel en alleen voor jou bestemd is. Niet gestoord door wat dan ook. Later in dat jaar trapten we bij post-Corona af met een heel leuke aanvulling op ons assortiment, namelijk Balkontegels. Met name onze balkons zien er niet lekker fris uit in Nederland. Jammer, want het maakt wel deel uit van ons woongenot. Daarvoor moest een oplossing worden bedacht. Een goed én gemakkelijk aan te brengen antwoord zonder veel onderhoud en gedoe. Gelukt. IkWilBalkonTegels is een feit. Zowel voor de doe-het-zelver als voor hen die zich graag laten ontzorgen. Laat je informeren, daar zijn we voor.

 

2022: Eind 2021 moesten we weer sluiten om een kleine maand later gelukkig weer open te mogen. heel vervelend maar dat corona-staartje bleek in de schaduw te staan van 24-02-2022 . Dat is een datum die in alle te verschijnen geschiedenisboeken wordt betiteld als de dag dat de wereld volledig teruggeworpen werd in de geschiedenis. De Koude oorlog is terug. De wereld verkeert in een turbulente fase door de invasie vanuit Rusland in Oekraïne. Helaas heeft dit verstrekkende gevolgen voor de markt waarin wij opereren. De schaarste in bepaalde grondstoffen, de enorm gestegen gaskosten, de elektriciteit, transportkosten, verpakkingsmateriaal, etc. zorgen voor sterke opwaartse druk op inkoopprijzen en ook op levertijden. Wij worden dagelijks geconfronteerd met prijsverhogingen en uit de hand lopende levertijden. Houd daar voor jullie project rekening mee. Prijzen zullen stijgen en het zal langer duren voor we jullie bestelling kunnen uitleveren. Het wordt een spannend jaar.

 

Je bent van harte welkom in Laag-Keppel.

 

Ryanne Polman & Robbert Heck