al ruim 25 jaar
€ 0

Patroontegels

Patroontegel is denk ik wel de meest verbasterde productnaam die we hebben binnen ons jargon in ons tegel vak. En dat komt ook omdat er de authentieke Patroontegels, cementpatroontegels, mozaïektegels, Marokkaanse patroontegels en Portugese tegels zijn maar ook de keramische patroontegels. Als we het hebben over de eerste categorie dan hebben we het over een prachtig ambachtelijk materiaal. Met name is het bekent geworden uit de uit oudere chique winkels van voorheen en oude boerderijen. Ten alle tijden hebben we het over exclusieve tegels omdat ze puur artisanaal zijn. Oude patronen zijn vertaald naar nieuwe mallen zodat echt heel oude patronen vandaag weer leverbaar zijn in zowel die typische authentieke kleurstelling maar juist ook in meer hippere kleurstellingen. Werden ze rond 1850 in de Ardèche in Frankrijk gemaakt vandaag vindt de fabricage van cement patroontegels plaats in Vietnam.

Die meer persoonlijke kleurstelling vind ik echt een enorm leuke aanvulling van de laatste jaren.

 

Puur maatwerk.

We bieden je de mogelijkheid je eigen patroon geheel naar eigenwens in te kleuren. Kijk maar eens naar http://www.tegelbv.com/Eigen_tegels/Maak_je_eigen_tegel/ en stel vervolgens je eigen vloer samen via http://www.tegelbv.com/Eigen_tegels/Maak_je_eigen_vloer/

Wij, dat moet ik je eerlijk toegeven, hebben er in het begin met een beetje een angstig oog naar gekeken. Je kunt je eigen tegelvloer samenstellen in je eigen kleurstelling betekend ook dat je iets samen kunt stellen wat achteraf mogelijk teleurstelt. Een afbeelding op je computer is immers iets totaal anders als je daadwerkelijke vloertegels.

Nu na vele jaren ervaring met dit fenomeen ben ik juist heel positief. Wat wil een mens nog meer? Hoe persoonlijk wil je het hebben. Je kunt avond aan avond fröbelen en schuren aan je eigen nieuwe vloer voor je keuken. Heel specifiek kleuren gaan samenstellen die er standaard echt niet zijn. Prijstechnisch hoef je het niet te laten hoor. Het koste je ongeveer een 10% meer dan de basisprijzen. Het enige wat mogelijk wel een rol speelt is tijd.

Ga er gemakshalve van uit dat je 12 tot 16 weken moet wachten alvorens jouw eigen schepping op je oprit wordt geparkeerd.

We hebben als Ryan’s een enorme keuze omdat we met verschillende huizen samenwerken. Patroontegels voor je entree, je wc, je keuken of je badkamer, het kan allemaal.

 

R.I.O.

RIO staat voor reiniging, impregneer en onderhoud. Cementtegels zijn poreus en moeten daarom worden geïmpregneerd. Dat is een essentieel gegeven. Marmerpoeder is het bestanddeel voor het patroon en poeder is poreus. Een echte originele cementpatroontegel moet dus geïmpregneerd.

Vind je dat nu juist een nadeel dan is de keramische patroontegel meer iets voor jou. Een keramische patroontegel heeft daarnaast mogelijk het voordeel dat –ie- dunner is. De keramische patroontegel is 8mm dik ten opzichte van de 16mm die staat voor de cement patroontegel. Dat kan in een aantal gevallen een prettige bijkomstigheid zijn.

 

De keuze is reuze

Klinkt populair en zo is het niet bedoeld maar ik denk dat wij bij Ryan’s ruim 75 verschillende keramische patroontegels voor je hebben samengebracht. Voornamelijk in het formaat 20x20cm maar ook in 15x15cm hebben we een aardig assortiment.

Ga je enkel voor een patroon of wil je juist ook een rand om je patroon gelegd hebben. En als je dan een sierrand om je patroontegel gelegd wil zien moet je ook een unie-kleurige tegel hebben voor de verbinding van het gehele tapijt naar de wanden toe. Dat laatste is helemaal niet makkelijk. Überhaupt zijn er binnen de keramische patroontegels lang niet zoveel rand- en hoektegels te koop als bij de cement patroontegels. Maar nog lastiger wordt de opvultegel of de snijtegel. De fabrikant doet namelijk enorm z’n best het oppervlak van een keramische patroontegel een poederig e uitstraling mee te geven. Datzelfde doen ze met de rand- en hoektegels maar helaas niet met de unie kleurige opvultegels. Gek? Ja, misschien wel maar Nederland is een van de weinige landen waar meer wordt gewerkt met rand- en hoektegels. Om ons heen, in België bijvoorbeeld, wordt voornamelijk enkel met patroontegels gewerkt. Persoonlijk zit ik ook meer op dat laatste spoor. Ik vind ook die eenvoud prettiger. Het oogt meestal ruimer en de vloer krijgt precies die aandacht die het verdient. Een vloer hoeft namelijk niet de hoofdrol te spelen in je inrichting., Het draagt bij aan de sfeer maar dan liever als bijrol.

 

Hufter-proof...

Een keramische patroontegel is hufter-proof. Het is een kwestie van leggen, voegen en klaar. Er kan in principe niets intrekken omdat het oppervlak verglaasd is en het eindresultaat mag er in alle gevallen echt zijn. Velen leiden aan keuze stress als het over het uitkiezen van hun patroontegel gaat.