€ 0
Waaltjes

Waaltjes

 

Belgische Waaltjes

Je kent vast en zeker de oude Hollandse waaltjes. Een waaltje is een Nederlands gebakken klinker. Straatsteentjes dus maar dan van vroeger. Je ziet ze nog wel in de echte oude kernen van Hanzestadjes zoals Doesburg, Deventer en Zutphen. De unieke sfeer van zo'n puur straatje en dan vertaald naar jou halletje of jouw keuken omdat wij ze voor je hebben terug gezaagd naar 2cm. dikte. Gemakkelijk te handteren en perfect in combinatie met vloerverwarming. Hoe eerlijk en puur wil je het hebben? Het echte oude Nederlandse waaltje heeft een formaat van ca. 20x5x2cm.

 

Nieuw: naast de Nederlandse waaltjes hebben we ook de Belgische variant. Het Belgische oude blauwe waaltje. Deze dateren van de jaren 1940. De grijze blauwe kleur is uniek, ook in België. Door zijn dunne slanke formaat kan het zowel in landelijke huizen als in moderne interieurs worden toegepast. Door de recuperatie van deze steen krijg je een mooi kleurenpallet van blauw grijs met zo nu en dan wat donkere en een witte stenen er tussen in. Belgische oude blauwe waaltjes hebben een iets ander formaat als de Nederlandse waaltjes: ca. 22x4.2x2.5cm.

 

En dan hebben we natuurlijk ook nog de Brick van CastleStone programma. De serie Bricks is gebaseerd op oude Engelse en Hollandse gebakken steentjes (‘waaltjes’). Vroeger werden deze gemaakt van klei en daardoor was
men beperkt tot de kleuren rood en geel. Dankzij onze innovatieve materialen en productiewijze kunnen wij deze stenen produceren met dezelfde uitstraling, maar herbeleven in hedendaagse kleuren. De maten van de Bricks variëren van 4,5 x 12 cm. tot 4 x 15 cm. Uniek hieraan is met name de dikte van 0.9cm. Deze prachtige steen komt geweldig tot zijn recht in bijvoorbeeld een serre of een hal, maar kan ook worden toegepast in keukens, bad- en woonkamers. De Bricks zijn ook zeer mooi bij gebruik tegen een wand. In combinatie met strijklicht geeft dit een unieke sfeer. Verkrijgbaar in bijvoorbeeld Evening Shadow, Brown Grey, Earl Grey, Warm Desert, Light Terra, Old Grey en Sand.

 

 

Ideaal voor vloerverwarming

 

Voordeel van bovenstaande waaltjes is dat je een drietal keuzes hebt en dat het makkelijk schoon te houden is. Ze zijn zeer geschikt voor vloerverwarming, dus geen koude voetjes meer. Ben je dus van plan om je vloer lekker warm te houden, dan kun je dat met deze drie verschillende waaltjes uitstekend voor elkaar krijgen. Vloerverwarming en waaltjes zijn vrienden van elkaar omdat ze warmte gemakkelijk opnemen en goed vasthouden. Deze eigenschappen zorgen voor de perfecte basis die nodig is voor vloerverwarming.

 

Volop keuze

 

Ryan’s heeft dus drie antwoorden voor hen die binnen graag verbinden met buiten of een heelijke landelijke sfeer aan hun interieur willen geven.

In onze showroom geven wij je daarover graag aanvullend en deskundig advies. Naast het juiste advies kunnen we je ook adviseren over zaken als onderhoud en reiniging. Sommige varianten vragen namelijk nog aandacht nadat de vloer eenmaal gelegd is. Daarom vertellen we je graag hoe je het onderhoud het beste kunt verzorgen. We zien je graag binnenkort in onze showroom!

 

Oud Hollandse Waaltje Castle Stone Bricks Belgisch oude blauwe waaltjes