al ruim 25 jaar
€ 0
webshop Reiniging, impregneer en onderhoud van Eldee, SealGuard, HMK

Reiniging, impregneer en onderhoud van Eldee, SealGuard, HMK

R159, Tegel- en sanitairreiniger

R159,  Tegel- en sanitairreiniger
  • R159,  Tegel- en sanitairreiniger
Verwijdert een lichte cementsluier, kalkaanslag, urinesteen en zeepresten. Alleen geschikt voor zuurbestendige ondergrond.

HMK R59 is een speciaal reinigingsmiddel (concentraat) het verwijdert kalkaanslag, lichte cementsluier, vuil, urinesteen, zeepresten van geglazuurde- en ongeglazuurde wand- en vloertegels, chroom, rvs, glas, enkele kunststoffen, aluminium (geanodiseerd) in sanitaire ruimtes. Vuile tegelvoegen worden weer schoon.

 

Binnenshuis te gebruiken: ja

Buitenshuis te gebruiken: ja

 

Vooraf

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Indien het oppervlak net gelegd en gevoegd is: - het oppervlak eerst laten drogen na het voegen (vraag om advies bij uw tegelleverancier). De vloerverwarming dient bij intensieve reiniging uitgeschakeld te zijn (dit vergemakkelijkt de reiniging).

 

Verbruik

Ca. 10-80 m² per liter.

 

Testen

Test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om de menggraad, het effect en de werktijd te bepalen.

 

Werkwijze

Laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur. Verdunnen: afhankelijk van de vervuiling HMK R59 verdunnen met schoon water variërend van 1:1 tot 1:20. Als vuistregel kan het volgende worden aangehouden: zware vervuiling betekent tussen de 1:1 en 1:5, gemiddelde vervuiling betekent tussen de 1:6 tot 1:15 en lichte vervuiling betekent 1:16 tot 1:20. Pas op zuurgevoelige oppervlakken als eloxal, diverse kunststoffen, emaille, marmer, travertin, spiegels en andere niet-zuurbestendige oppervlakken niet met HMK R59 behandelen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een waterzuiger adviseren wij HMK Z102 Ontschuimer in de waterzuiger te doen deze vermindert de schuimvorming.

 

Achteraf

Indien bovenstaande was bedoeld als onderhoud dan kunt u het oppervlak direct weer in gebruik nemen. Indien bovenstaande was bedoeld om vervolgens het oppervlak te gaan beschermen, laat het oppervlak dan 24 uur drogen.

 

Veiligheid

Bij de verwerking van HMK R59 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een adembescherming filter worden dragen. Irriterend voor huid en ogen. Bij aanraking met de ogen grondig met water spoelen en arts consulteren. Niet mengen met andere producten. Bevat zuren. Levensmiddelen verwijderen geur overname mogelijk. Buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Opslag

Bewaar HMK R59 met een temperatuur tussen de 12C – 25C op een droge donkere plek.HMK R59 kan een aantal jaren bewaard worden. Buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Niet mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen.

€ 23,00