al ruim 25 jaar
€ 0
webshop Reiniging, impregneer en onderhoud van Eldee, SealGuard, HMK

Reiniging, impregneer en onderhoud van Eldee, SealGuard, HMK

S243, Porcelanato impregnering

S243,  Porcelanato impregnering
  • S243,  Porcelanato impregnering
Voor eenvoudiger onderhoud

HMK S43 is een gebruiksklaar impregneermiddel op basis van oplosmiddelen. Door de impregnering wordt binnendringen van water en, vuil, olie en vet voorkomen bij alle porcelanato en fijnkeramische tegels. Niet geglazuurde door en door gebakken tegels. De kleur en structuur van het oppervlak worden niet beïnvloed.

 

Binnenshuis te gebruiken: ja

Buitenshuis te gebruiken: ja

 

Vooraf

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Werk op een schoon, droog en vlekvrij oppervlak

 

Verbruik

Afhankelijk van het zuigvermogen van de ondergrond ca. 4-20m² per liter.

 

Testen

Test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om het effect de hoeveelheid en de werktijd te bepalen.

 

Werkwijze

Schakel de vloerverwarming uit laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur, maak hem grondig schoon en laat hem drogen (max restvochtgehalte 2-4%) Breng HMK S43 met een zachte kwast of een roller met korte haren gelijkmatig aan. Behandel zuigende oppervlakken eventueel na ca. 60 minuten opnieuw. Verwijder overtollig HMK S43 voor het indrogen volledig met wisser, doeken of tissuepapier.Buiten en bij gevels kan HMK 43 ook op het te behandelen materiaal worden gespoten (airless) Binnen 12 uur kan eventueel teveel aan impregneer verwijderd worden met terpentine. Na 12 uur drogen dient men HMK R54 Lösefix te gebruiken.

 

Achteraf

Droogtijd is afhankelijk van temperatuur en de luchtcirculatie ca. 4-8uur. Gedurende deze tijd het oppervlak niet betreden. Oppervlakken van o.a. rubber en kunststoffen, gelakte materialen en oppervlakken die niet bestand zijn tegen oplosmiddelen niet met dit product behandelen of besmetten. De werking van het product ontwikkelt zich in 48 uur.

 

Veiligheid

Bij het verwerken van HMK S43 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een ademmasker met filter dragen. Levensmiddelen verwijderen vanwege geur overname. De achterblijvende vaste stof is niet schadelijk. Buiten bereik van kinderen houden.

 

Opslag

Bij koel en droog opslaan is HMK S43 ca. 2 jaar te bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

 

Niet mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen. 

€ 40,00