CementtegelsPortugese Cement-patroontegels

Cementtegels zijn inderdaad voornamelijk gemaakt van cement. Al honderden jaren maakt men ze op dezelfde manier. Een basis van cement en met een toplaag van marmerpoeder.

 

Cementtegels worden mondiaal op verschillende, meest zonnige en warme, plaatsen gemaakt. Marokko en Portugal zijn het bekendst. En daar zit ‘m meteen ook het verschil in kwaliteit. De Marokkaanse tegels zijn namelijk iets dunner, minder hard en voelen minder glad aan als de Portugese cementtegels. Dit komt omdat het toegepaste marmerpoeder wat iets minder fijn is. Een ander belangrijk verschil is dat de Marokkaanse tegels onder lagere druk geperst worden als de Portugese cementtegels. Daardoor zijn ze minder sterk en dus ook minder geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel"; Marokkaanse tegels geven daardoor meteen al de indruk alsof de vloer er al jaren in ligt. Het heeft een meer doorleefde of vintage uiterlijk.Het fabricageproces is ambachtelijk, redelijk eenvoudig, arbeidsintensief en is al eeuwen oud.

 

Klik op Cementtegels voor veel meer cementtegels.