Openingstijden
Wo. t/m Vr.
Za.
Zondag
10.00 - 17.30 uur
10.00 - 16.00 uur
12.00 - 16.00 uur
T. 0314 38 33 02
tegelsvantoen.nu

CementtegelsPortugese Cement-patroontegels

Cementtegels zijn inderdaad voornamelijk gemaakt van cement. Al honderden jaren maakt men ze op dezelfde manier. Een basis van cement en met een toplaag van marmerpoeder.

 

Cementtegels worden mondiaal op verschillende, meest zonnige en warme, plaatsen gemaakt. Marokko en Portugal zijn het bekendst wat tegelijkertijd ook wel vreemd is. Vietnam is namelijk verreweg de grootstse producent van cementtegels ter wereld. En daar zit ‘m meteen ook het verschil in kwaliteit. De cementtegels uit Vietnam hebben verreweg de beste kwaliteit. Vakmanschap en kennis is daar gebundeld en ze hebben ontzettend veel ontwikkeling doorgevoerd. In Vietnam hebben ze ervoor gezorgd dat er een constante kwaliteit is ontstaan in pigmenten en grondstoffen. Marokkaanse tegels kunnen dat niveau niet benaderen. Ze zijn over het algemeen iets dunner, minder hard en voelen minder glad aan als de "Portugese"(lees:de Vietnameese) cementtegels. Dit komt omdat het toegepaste marmerpoeder iets minder fijn is. Een ander belangrijk verschil is dat de Marokkaanse tegels onder lagere druk geperst worden als de Vietnamese cementtegels. Daardoor zijn ze minder sterk en dus ook minder geschikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Maar de andere kant van het verhaal is natuurlijk ook waar want “Ieder nadeel heeft zijn voordeel"; Marokkaanse tegels geven daardoor meteen al de indruk alsof de vloer er al jaren in ligt. Het heeft een meer doorleefde of vintage uiterlijk.Het fabricageproces is ambachtelijk, redelijk eenvoudig, arbeidsintensief en is al eeuwen oud.

 

Klik op Cementtegels voor veel meer cementtegels.