al ruim 25 jaar
€ 0

Planken vloeren en eikenhouten vloeren

Ryan’s heeft een duidelijk keuze gemaakt. De mogelijkheden in hout, kleur, motieven en patronen zijn legio. Ryan’s heeft zich daarom toegelegd op eikenhouten planken. Die sluiten naadloos aan bij landelijk wonen. Eikenhouten planken zijn tijdloos en authentiek.

 

Door vakkennis en jarenlange samenwerking met de vakmensen van Het Woonparadijs voldoen we aan al je wensen met betrekking tot de houten vloer van uw keuze.

 

Een nieuwe houten vloer kopen doe je ook niet elke dag, het is dan ook belangrijk om je van te voren goed te laten informeren over de veelheid aan mogelijkheden. De juiste keus maken is voor iedere klant verschillend en afhankelijk van persoonlijke omstandigheden. Neem voor het maken van deze keus dan ook de tijd. Een houten vloer koop je voor een langere periode en moet ook na jaren nog aan jouw specifieke eisen voldoen zodat je er vele jaren plezier van kunt hebben.

 

 

 

 

 

17e eeuwse vloer

Meer dan 300 honderd jaar veroudering in 24 uur. Dat is de kracht en charme van de Ryan's verouderde vloeren. We ontwikkelden hiervoor een vernuftige en unieke verouderingstechniek. Hiermee wordt kwalitatief Europees eikenhout in een mum van tijd omgetoverd tot een oude 17e eeuwse vloer. Legklare verouderde vloeren blijven winnen aan populariteit. Ze bezitten de authentieke uitstraling die de consument zo op prijs stelt. Ryan's voegt daar een aantal extra mogelijkheden aan toe.

 

Zorgeloos een nieuwe planken vloer

Wij streven naar een vloer die makkelijk te leggen, onderhoudsvriendelijk en zorgeloos is. De zorgeloosheid van de vloer volgt ten eerste uit de bewerking van het hout: het aanbrengen van beschadigingen en de kleuring op basis van manipulatie. Door middel van het kastijden verkrijgt het hout zijn gebruikte karakter. Elke deuk of kras die na het leggen ontstaat, hoeft jou niet tot wanhoop te drijven: het totale beeld wordt hierdoor juist versterkt.
Kleuring wordt verkregen door het manipuleren van het aanwezige looizuur in het eiken met bv ammoniakdamp (logen) of door middel van een kalkwatermengsel. Een zorgeloze vloer moet ook makkelijk te onderhouden zijn. De vloer is dan ook geimpregneerd en met hardwaxolie afgewerkt. Deze afwerking is melkzuurbestendig en maakt de vloer tevens voor in de keuken geschikt.