al ruim 25 jaar
€ 0
webshop

Reinigen, Impregneren en onderhoud van natuursteen

 

Heb je gekozen voor natuursteen? Van harte. Goede keuze. Natuursteen is toch ook veelal mooier, authentieker en met name “echter” dan een tegel? Natuurlijk worden er steeds meer mooie tegels gemaakt die meer en meer lijken op natuursteen maar er gaat toch niets boven de natuur.

 

En dan heb je zo’n prachtige natuursteenvloer gekocht en je herinnert je dat deze eigenlijk moest worden geïmpregneerd….. maar hoe ook al weer?

 

Er bestaan verschillende (fabrikanten) merken en die maken allemaal verschillende specifieke impregneren en reinigingsmiddelen. Het is de kust dat je die zo specifiek mogelijk toepast maar bij twijfel juist niet gebruikt of eerst test.

 

Testen is overigens eigenlijk altijd een goed advies. Hoe reageert jou specifieke natuursteen erop. Hoe zijn überhaupt de omstandigheden? Was je ondervloer wel voldoende droog voordat je er op ging tegelen? Hoe is de vochtigheid van jullie woning? Is het natuursteen überhaupt voldoende droog om impregneer aan te brengen?

 

Dat is namelijk essentieel. Natuursteen moet droog zijn alvorens je gaat impregneren. Hoe meet je dat? met een vochtigheidsmeter maar die heb je waarschijnlijk niet. Een test die iedereen kan doen en je ook het juiste antwoord geeft is de plastic(vuilnis)zak-proef. Je legt voordat je gaat slapen een plastic tas op de grond. Als je deze de volgende morgen weghaalt mag er geen condens aanwezig zijn tussen zak en vloer. Is het droog dan mag je gaan impregneren. Nog vochtig dan moet je uitstellen.

 

Twijfel je over welke producten jij zou moeten bestellen voor jou vloer? Stuur even een mailtje en ik stel het juiste pakketje voor je samen. Wil je geen gedoe dan adviseer ik je het aqua-pakket. Dat is een Finsan zuurvrije krachtige grondreiniger, een Finsan watergedragen impregneer (vlekstop) en een Eldee voedende impregnerende onderhoudszeep. Stuk voor stuk producten die doen wat je verwacht en niets kunnen stukmaken omdat ze zuurvrij en oplosmiddelenvrij zijn.

 

Ik stuur je het aqua pakket met plezier toe voor € 79,95. Je hebt voldoende voor zo’n 50m² maar je bent natuurlijk ook van harte welkom bij Ryan’s in Laag-Keppel zodat ik samen met jullie een specifieker advies kan samenstellen.