al ruim 25 jaar
€ 0
RYANS07477_1750x550

Keramisch parket

Keramisch parket

Keramische parketvloer

 

Eigenlijk wil(de) je het echte hout. Een stoere eiken plank of misschien juist meer het chiquere cassetteparket met een fraaie wengé bies eromheen. Hout heeft immers die warme uitstraling die juist zo lekker past in je slaapkamer, jullie woonkamer of in je eetkamer. Natuurlijk gaat je voorkeur uit naar het echte hout, logisch, maar…jullie willen vloerverwarming.

 

Hout isoleert, daar kun je niet omheen. Gelukkig heeft de industrie een antwoord gevonden op jullie wens. 4 tot 8 mm eiken (kaasschaaftechniek) planken worden op een specifieke ondervloer geplakt. Daardoor is deze “plank” nu wel in staat op de vloer gelijmd te worden die voorzien is van vloerverwarming zonder dat je “gedoe” krijgt. En het werkt ook echt hoor! Maar hout blijft isoleren en dat maakt het huwelijk tussen een houten plank en een ondervloer voorzien van vloerverwarming een fragiel huwelijk. Een lastige mix, begrijp je.

 

Daarom heeft de tegelindustrie er ook een antwoord op gecreëerd. De keramische plank. Een absolute hit! Te koop in 100.000 (ik geloof niet eens dat ik overdrijf) uitvoeringen, kleurstellingen, sferen en kwaliteiten. Bij verreweg het gros zie je al direct dat het een tegel is. Iets wat ik verschrikkelijk zou vinden bij mij thuis. Ik zou namelijk ook veel liever voor het echte kiezen. Maar als er dan toch moet worden gekozen en je durft iets verder te kijken en je stelt je budget misschien iets bij is er daadwerkelijk wel iets moois te koop.

 

Wij hebben uit dat enorme assortiment eigenlijk maar een tiental vloeren gevonden die voldoen aan onze woon-eis. Het eindresultaat moet immers zo echt als mogelijk zijn. Acht daarvan hebben de uitstraling en de maatvoering (veelal zowel leverbaar in lengtes van 120cm. en 180cm. en in een breedte van ca. 22cm) van een stoere oude eiken plank en twee kunnen zo maar richting het Loo als chiquere parketvloer.

 

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom bij Ryan’s in Laag-Keppel