al ruim 25 jaar
€ 0
Original-Style_Artworks_Victorian-Green-E9928,-E9000,-E9903-with-Earthworks-Marble-Floor-Tiles_landscape Original-Style_Artworks_Mixed-Blue-&-Green-Moulding_feature_ Original-Style_Artworks_Belle-Epoque-5973B,-5977B,-B900-&-Victorian-Green-E9900,-E9909_landscape

Original Style

Portiektegels

 

Ben jij gezegend met zo’n waanzinnig sfeervol betegeld portiek?

 

Of had je er juist zo graag ook een gehad? We kennen ze allemaal wel. Die fraaie overdekte portiekjes in bijvoorbeeld Zutphen, Nijmegen, Utrecht en natuurlijk Amsterdam. Waar je zo’n typisch mozaïekvloertje aantreft gecombineerd met rijkelijk uitgewerkt wandtegelwerk. Die prachtige Engelse of oud-Duitse tegelseries voorzien van verschillende sierelementen.

Van die metrotegels in dat typische oker, groen, of warm wit. Colonial white, Oxford of Victorian green, Baroque of Royal blue en natuurlijk het Bourgundy rood.

 

 

 

Stuk voor stuk prachtige, sfeervolle en tijdloze sfeertjes. En nog steeds verkrijgbaar, gelukkig. We krijgen zo nu en dan zo’n prachtig project op ons bordje. Een klant uit Velp (gld) bijvoorbeeld die een verandavloer wil laten restaureren in de kleurstelling van destijds.

 

Zinzig was zo’n Duitse fabrikant van fraai en rijk gedecoreerd tegelwerk. Zinzig was rond 1895 echt een begrip in Duitsland en daardoor ook in voornamelijk oost-Nederland maar is helaas vrij snel na WOII opgehouden te bestaan. Het Duitse Zahna fliesen en Golin uit Berlijn zijn er nog steeds. Frankrijk kent Winckelmans en Engeland heeft Original Style. Stuk voor stuk tegelhuizen waar we de antwoorden vinden op jullie specifieke vragen op dit vlak. We hebben de kennis en de kunde ontwikkeld om samen met jou of jullie architect te renoveren of in stijl te vernieuwen met behoud van authenticiteit.

 

Hoe mooi en authentiek is het tegelvloertje bij jullie voordeur? Is het nog authentiek of in de jaren 70 van de vorige eeuw verhabbezakt? Juist dat vloertje is samen met het vloertje in jullie entree / hal het visitekaartje. Daar geef jij je gasten aan met wie ze te maken hebben. Laat jij zien wat je in huis hebt. Een portiek is op die manier een stukje persoonlijkheid. Een verlengstuk van jouzelf.

 

Heb ik je uitgedaagd? Voel je je geprikkeld? Je bent van harte welkom bij Ryan’s in Laag-Keppel.