al ruim 25 jaar
€ 0
Original-Style_Artworks_Jet-Black-N9002_landscape_ Original Style_Artworks_Metro white A9004 Original-Style_Artworks_Baroque-Blue-GBB9002,-GBB9906-&-GBB9927_

MetrotegelsMetrotegels

Metrotegels worden ook wel subway tegels genoemd. Waarom die benaming? De metrotegels werden voor het eerst toegepast in de metro. Sterker nog, ze werden daarvoor eigenlijk speciaal ontworpen en voorzien van een facet omdat ze het licht goed verspreidden in de donkere tunnels.

 

Als gevolg daarvan werden ze ook toegepast in ruimten die hygiënisch moesten zijn zoals bij slagers en vandaag de dag worden ze toegepast in onze “normale” huishoudens. Ze zijn niet meer weg te denken als wandtegels in de keuken en in en badkamer.

 

Metrotegels zijn verder ontwikkeld. Ze zijn in verschillende maten te koop en juist ook zonder facet populair. Persoonlijk vind ik een metrotegel nog steeds het mooist in het formaat 7.5x15cm. maar 7.5 x 30 cm. is ook fraai en zelfs de combinatie van beide formaten in dezelfde kleurstelling raad ik je aan eens te bekijken.

 

De metrotegel heeft veel positieve eigenschappen. Naast wat ik al noemde is het eigenlijk bijna voor iedere ruimte in huis geschikt, het slijtvast, water en hittebestendig en in heel veel kleuren te verkrijgen. Je begrijpt dat het makkelijk te reinigen is dus onderhoudsarm. Wat wil je nog meer?

 

Plakken voegen en klaar en geschikt voor alle schoonmaakmiddelen. Metrotegels zijn dus niet voor niets al zo veel jaren populair. Eenmaal geplaatst staat gelijk aan volledig ont zorgt, fantastisch.

 

Prefereer je liever een retrosfeertje, de retro-look? Ook geen punt. Neem bijvoorbeeld witte metrotegels die je met een donker grijze voeg voegt……..dan krijg je een retro-look. Zelfde witte metrotegel gevoegd met een witte voeg geeft een meer klassieke en tijdloze misschien zelfs meer moderne uitstraling.

Het landelijke sfeertje krijg je al heel snel door metrotegels in crème of Victorial green (het typische oude kleurtje groen) te kiezen.

 

Ook voor een overdosis metrotegels moet je naar Laag-Keppel. Je bent van harte welkom bij Ryan’s.