al ruim 25 jaar
€ 0

Voegen

Wel of niet voegen?

 

Ook wel eens op verjaardagen gehoord dat als je tegels tegen elkaar aan plakt je niet hoeft te voegen? Onzin! Alle tegels moeten altijd gevoegd worden. Dus ook oude witjes, metrotegels, cement-patroon-tegels of de keramische patroontegels.

 

Het kan niet anders. Het is domweg niet schoon te houden. Vuil zou zich eenvoudig kunnen nestelen als je dat niet zou doen. Daarnaast krijg je de wand of vloer niet waterdicht…en dat wil je niet.

 

Onze oude Witjes maar ook onze handgevormde ambachtelijke Marokkaanse zelliges worden stotend geplakt waardoor het lijkt dat ze niet gevoegd worden maar niets is minder waar. Zowel de Hollandse handgemaakte witjes als de Marokkaanse zelliges worden in hun maakproces schuin weggesneden waardoor voldoende ruimte ontstaat het voegmiddel er als het ware tussen te drukken. Een minimale voeg resulteert daarbij in een fantastisch authentieke landelijke uitstraling en dat bevestigd mijn stelling; “Koop mooie, eerlijke en authentieke tegels en breng ze eenvoudige aan.”

 

Wij adviseren je de voegbreedte aan te passen aan je tegelkeuze. Ik denk echter wel dat er een misverstand is ontstaan rondom die voegbreedte. Vroeger al maar vandaag nog steeds is er bij de meerderheid van de tegelwinkels geen goed alternatief voor een oude en of stoere en pure uitstraling waardoor er gekozen werd en wordt voor een te brede voeg. Hoe breder de voeg hoe stoerder of hoe landelijker…… NOT. Echt niet. Dat is onzin. Het een versterkt het ander maar begint vooral met oude en of stoere en pure tegel of een fraaie natuursteen met dito uitstraling als je die sfeer wilt maken. En gebruik vervolgens juist een relatief smalle voeg. De tegelkeuze krijgt dan die aandacht die het verdient.

 

We denken graag met je mee over de voeg en kleurstelling ervan. De kleur van de voeg draagt namelijk enorm bij aan het eindresultaat. De voeg is echt een heel belangrijk onderdeel van de uiteindelijke realisatie, sfeer en uitstraling.

 

Je bent van harte welkom bij Ryan’s in Laag-Keppel voor voegadvies.