al ruim 25 jaar
€ 0
ESMEE - REVOIR PARIS website JULIETTE GRIS 016

Keramische vloertegels

Keramische tegels

Of je nu net je eerste appartement hebt gekocht of samen met je partner dat mooie landelijk gelegen erkerwoninkje, voor iedereen ontstaat vroeg of laat de vraag: Mon’amour, wat leggen we op onze vloer?

 

Gaan we voor mooi of voor gemakkelijk? Eigenlijk is die vraag al vreemd, is het niet? Je wilt eigenlijk een combi van mooi en makkelijk en heel graag binnen je eigen financiële mogelijkheden. Hoewel dat misschien niet altijd matcht, geloof ik absoluut in het ideale.

 

Ik zou ’t binnen mijn eigen mogelijkheden mooi en sfeervol willen en natuurlijk zou ik rekening houden met eventueel specifieke wensen rondom onderhoud maar ik zou nooit m’n euro’s investeren in lala. Lala staat voor mij voor sfeerloos, voor een modegril of voor materiaal dat uitstralingsarm is.

 

Of erger nog voor nepmateriaal. Je hebt gelijk; smaak is zeer persoonlijk maar willen we inderdaad allemaal laminaat?

 

We willen eigenlijk sfeer en warmte en gezelligheid combineren met een moderne of juist een landelijke uitstraling. We willen toch graag karakter? Het liefst voor materiaal waar het vuil niet in kan trekken. Voor onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk. Voor kras-, vlek en stootbestendigheid.

 

Maar niet iedere ruimte in jou huis kent dezelfde eisen omtrent materiaalgebruik, denk ik. De eisen die jij stelt aan jouw halvloer zijn toch net iets anders als het vloertje op het toilet? Zowel qua gebruiksgemak als qua uitstraling en sfeer? Ik denk het wel.

 

Wat keramische tegels soms extra aantrekkelijk maakt, is dat ze bestand zijn tegen zuren die in sommige onderhoudsproducten zitten. Wanneer je in de keuken morst hoef je je geen zorgen te maken over de ontstane vlek . Bij een natuurstenen vloer of bij een cementtegel kan een bijtende stof de vloer schade toebrengen. Sommige daarvan zijn domweg onwenselijk maar andere geven juist ook weer sfeer.

 

Zo is de entree nog steeds de allerbeste plek je visitekaartje af te geven denk ik. Te laten zien wat jij in huis hebt en wat je graag in huis haalt. Want wees eerlijk, een niet-verglaasde variant heeft veelal meer uitstraling. Geglazuurde tegels kunnen inderdaad beter tegen reinigingsmiddelen als chloor maar is dat een eis voor de keuken- of voor je serrevloer.

 

Leuk weetje:

Wel eens van grestegels gehoord? Grestegels zijn ook gemaakt op basis van terracotta, maar zijn verrijkt met mineralen en worden op een hogere temperatuur gebakken. Grestegels zijn zowel met emaillaag (verglaasd) als zonder (onverglaasd) verkrijgbaar. Het grootste verschil zit hem in de stevigheid, die in het geval van verglaasde grestegels veel hoger ligt dan bij de keramische (faience)tegel.

Kortom, ook keramische vloertegels zijn verkrijgbaar met een lekker sfeertje. Je moet dan wel even iets verder kijken. Omdat er tegeltoko’s zijn die juist een fantasieloos assortiment hebben samengesteld voor de risicomijdende, fantasieloze en kleurloze klant wil dat nog niet zeggen dat jij niet verder mag kijken………

 

Mag ik je uitnodigen? Je bent van harte welkom bij Ryan’s in Laag-Keppel voor een masterclass tegels.