al ruim 25 jaar
€ 0
Hollandsche Waaltjes

Hollandsche Waaltjes 1 c

Hollandse Waaltjes

 

 

Het wordt steeds minder maar je kunt ze op verschillende plekken in Nederland nog tegenkomen. Oude gebakken waaltjes. Je kent vast en zeker onze oude Hollandse waaltjes.

 

Een waaltje is een Nederlands gebakken klinker. Straatsteentjes dus maar dan van vroeger. Je ziet ze nog wel in de echte oude kernen van Hanzestadjes als Doesburg, Deventer en Zutphen. De unieke sfeer van zo'n puur straatje en dan vertaald naar jouw halletje of jouw keuken omdat wij ze voor je hebben teruggezaagd naar 2cm. dikte. Gemakkelijk te hanteren en perfect in combinatie met vloerverwarming. Hoe eerlijk en puur wil je het hebben? Het echte oude Nederlandse waaltje heeft een formaat van ca. 20x5x2cm.

 

Zoek je die lekkere, makkelijke landelijke sfeer en wil je een vloertje met een dijk van een uitstaling? Precies, dan moet je eens kijken naar onze oude Hollandse waaltjes. Als je het over duurzaam hebt. Hergebruik in optima forma.

 

 

 

 

 

Naast de Hollandse waaltjes hebben we ook de Belgische variant. Het Belgische oude blauwe waaltje. De oude blauwe waaltjes zijn oude, gerecupereerde bakstenen en dateren van de jaren 1940. De grijze blauwe kleur is uniek, ook in België. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat deze vloer gemakkelijk te onderhouden is en het kleine onderlinge verschil in formaat geeft de stenen de uitstraling van een handvormsteen. Door zijn dunne slanke formaat kan het zowel in landelijke huizen als in moderne interieurs worden toegepast. Door de recuperatie van deze steen krijg je een mooi kleurenpallet van blauw grijs met zo nu en dan wat donkere en een witte stenen er tussen in. Belgische oude blauwe waaltjes hebben een iets ander formaat als de Nederlandse waaltjes: ca. 22x4.2x2.5(3.0)cm.

 

En dan hebben we natuurlijk ook nog de Brick van CastleStone programma. De serie Bricks is gebaseerd op oude Engelse en Hollandse gebakken steentjes (‘waaltjes’). Vroeger werden deze gemaakt van klei en daardoor was men beperkt tot de kleuren rood en geel. Dankzij onze innovatieve materialen en productiewijze kunnen wij deze stenen produceren met dezelfde uitstraling, maar herbeleven in hedendaagse kleuren. De maten van de Bricks variëren van 4,5 x 12 cm. tot 4 x 15 cm. Uniek hieraan is met name de dikte van 0.9cm. Deze prachtige steen komt geweldig tot zijn recht in bijvoorbeeld een serre of een hal, maar kan ook worden toegepast in keukens, bad- en woonkamers. De Bricks zijn ook zeer mooi bij gebruik tegen een wand. In combinatie met strijklicht geeft dit een unieke sfeer. Verkrijgbaar in bijvoorbeeld Evening Shadow, Brown Grey, Earl Grey, Warm Desert, Light Terra, Old Grey en Sand.

 

Geïnteresseerd in waaltjes? Wil je graag meer weten over prijs, mogelijkheden en onderhoud? Je bent welkom bij Ryan’s in Laag-Keppel.