al ruim 25 jaar
€ 0
classic_5.

Faqs over gietijzeren radiatoren

Faqs over gietijzeren radiatoren

classic c_

FAQS:

Waarom zijn gietijzeren radiatoren de juiste keuze?

In de Victoriaanse tijd (1837-1901) werden de eerste radiatoren van gietijzer vervaardigd. Die zelfde Gietijzeren radiatoren geven onze hedendaagse interieurs een nog steeds authenticiteit en een tijdloos karakter en dito kwaliteit. Gietijzer kan door zijn grote dichtheid warmte efficiënt opslaan. Daardoor blijft de radiator bijzonder lang warm nadat de centrale verwarming al is uitgeschakeld. Daarom kiezen verwarmingsmonteurs en architecten nog steeds voor gietijzeren radiatoren. Met name in de oudere gebouwen. Omdat deze radiatoren de warmte in het gebouw vasthouden, helpen ze bovendien vocht en condensatie tegen te gaan.

 

Wat is het verschil tussen onze antieke- (vintage) en reproductieradiatoren?

Gietijzeren radiatoren hebben een onbeperkte levensduur. De keuze tussen een reproductie (lees een nieuwe) of een antieke (die ook vaak wordt betitteld als vintage) radiator is dus volledig aan jou. Onze antieke of vintage radiatoren worden door onze collega’s in België weer als nieuw gemaakt en bieden dezelfde functionaliteiten.

Onze voorraad antieke radiatoren is beperkt, maar we maken met plezier voortdurend nieuwe radiatoren volgens uw wensen. Binnen ons assortiment vind je de juiste maatvoering en het juiste model radiator. Kom langs in Laag-Keppel en we begeleiden je naar het juiste model en de daarbij behorende capaciteit.

 

Worden onze radiatoren gepoedercoat of in kleur gespoten?

Onze radiatoren worden gespoten, maar voor een gelijkmatige dekking worden ze eerst elektrostatisch geladen.
We poedercoaten onze radiatoren niet, omdat ze dan tot 200°C moeten worden verhit; dat kan de pakkingen tussen de radiatordelen beschadigen. Daarnaast zou poedercoaten de fraaie en charmante decors volledig bedekken.

 

Kan ik een moderne radiator vervangen door een gietijzeren radiator?

Jazeker. Gietijzeren radiatoren kunnen overal worden geïnstalleerd, zolang ze door een warmwatersysteem worden gevoed.

 

Welke kranen heb ik nodig voor mijn radiator?

Voor elke radiator zijn twee kranen nodig. Je hebt één kraan nodig om de temperatuur te regelen en die andere is ervoor om het systeem te balanceren. Die laatste wordt het voetventiel genoemd. Bij ons koop je beide kranen verpakt in een set samen met het ontluchtingsventiel.

 

Welk soort kranen kan ik het best gebruiken?

Er bestaan manuele- en thermostaatkranen. De verwarming kan met beide types worden geregeld.

 

Wat zijn manuele kranen?

Manuele kranen werken als een gewone kraan die de warmwaterstroom naar de radiator regelen en daardoor bepaalt hoe warm de radiator wordt. Als u de verwarming hoger of lager wil zetten, moet u de manuele kraan zelf bedienen. Je zet de kraan meer open of je knijpt ‘m een beetje waardoor het minder warm wordt. Voordeel van manuele kranen is dat ze kleiner en charmanter zijn en natuurlijk authentieker dan de veel later bedachte thermostaatkranen.

 

Wat zijn thermostaatkranen?

Thermostaatkranen zijn uitgerust met een ingebouwde temperatuursensor. Deze regelt voortdurend de kamertemperatuur door de warmteafgifte van de radiator automatisch aan te passen.

Thermostaatkranen hebben misschien de voorkeur omdat ze je energie helpen besparen en verspilling helpen voorkomen. Deze kranen zorgen ervoor dat de radiator zo efficiënt mogelijk werkt, rekening houdend met externe warmtebronnen zoals de zon of andere werkende elektrische toestellen.

 

Waar plaats ik een gietijzeren radiatoren?

Radiatoren worden doorgaans in het koudste deel van de kamer geplaatst, tegen een buitenmuur of onder een raam, waar de koude lucht naar de grond zakt en zo voor luchtcirculatie zorgt. U kunt uw gietijzeren radiatoren echter overal waar u dat wenst plaatsen. Precies daar waar ze het fraaist uitvoeren qua ontwerp.

 

Zijn de radiatoren van Ryan’s geschikt voor mijn bestaande centrale verwarming?

Onze radiatoren zijn compatibel met een normale centrale verwarming met standaardfittingen. Als u reeds over een centrale verwarming beschikt, kunt u alle radiatoren of slechts één vervangen.

 

Wie installeert mijn radiatoren?

We raden u aan om uw radiatoren door een bekwame loodgieter of installateur te laten installeren.

 

Zit er een garantie op de radiatoren van Ryan’s en hoe lang?

We bieden 5 jaar garantie. Zowel op onze radiatoren als op onze kranen.

 

Welke standaardafwerkingen zijn mogelijk voor de radiatoren?

Onze radiatoren zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en in onze eigen Ryan’s antracietafwerking.

 

Waar kan ik de radiatoren zien?

Zowel onze antieke modellen als onze reproducties zijn te zien bij Ryan’s in Laag-Keppel.

 

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Kom even langs in Laag-Keppel dan nemen we samen een kop koffie en noteren we precies wat je hebben wilt. Geen tijd? Ook geen punt. Door te mailen, te appen of te bellen lukt het ons ook.