al ruim 25 jaar
€ 0
CLOSE UP OUDE TERRACOTTA TERRA - OKER - ZALM(3)

Oude terracotta

Oude terracotta

Marmer

Oude terracotta tegels: Marmer & kalksteen

Marmer is een metamorf gesteente, ontstaan uit kalksteen. Marmer wordt daarom ook wel kalksteen genoemd. Marmer kan worden gekocht met een gezoet- of een gepolijst oppervlak. Marmer en Travetin worden allebei in blokvorm gewonnen. Van deze blokken worden vervolgens platen gezaagd. Daardoor hebben deze tegels altijd een gezaagd oppervlak, wat veel mensen mooi vinden. Uiteraard begrijpen wij dat het een kwestie van smaak is. De bovenkant van een marmerblok wordt gezoet (eiglans) of gepolijst (hoogglans) maar laat zich ook prachtig verouderen. En juist in de verouderde uitvoeringen heeft Ryan's zich gespecialiseerd.

 

Marmer wordt ook steeds vaker aangeboden met een verouderd oppervlak. Dit opppervlak krijg je door de tegels een extra behandeling te laten ondergaan. Borstelen, trommelen of zandstralen zijn daar voorbeelden van. Het resultaat is fraai en doorleefd. Marmer en vloerverwarming gaat heel goed samen. Kom in onze showroom in Laag-Keppel eens kijken wat Ryan's voor je kan betekenen als het gaat om marmer. Zeg nu zelf: wonen, baden en koken wordt toch een stuk fijner als je daarbij kunt genieten van echt marmer in je woning?

 

Ontdek de mogelijkheden

 

Tegels van marmer

Marmer is een van de zeven natuursteensoorten die worden gebruikt voor wandtegels maar met name voor vloertegels. Oude terracotta is als tegelvloer dan ook zeer geschikt in woonkamers maar kan ook heel goed toegepast worden als badkamertegels.

 

De verdeling van natuursteen is overigens een punt van discussie. Zo scharen de Belgen bijvoorbeeld hardsteen onder marmer. Chinees hardsteen, Belgisch hardsteen (Arduin) en Vietnamees hardsteen worden daar onder de naam marmer aangeboden. Let hierop als je op zoek gaat naar een goede partij voor je terracotta tegels. In België maken ze de volgende onderverdeling: Marmer, Graniet, Zandsteen, Kalksteen, Porfier, Witsteen, Leisteen, Basalt en Kwartsiet.

 

Ontdek de mogelijkheden

Ambachtelijke adelmix

Charme en kleur gaan hand in hand.

 

Links een heel fraai beeld van een van onze laatste toevoegingen. We noemen 'm de Hertog mix. Een pareltje in 15x15cm. De verrassende kleurencombinatie van hemelsblauw, taupe, ivoor en crème tilt deze charmante tegel naar een hoger niveau en maakt hem ideaal voor landelijke woningen.

We brengen hiermee verschillende natuurgesteenten samen, die met de hand veroudert worden. Het resultaat bij oude terracotta is een klein maar toch robuust tegeltje dat met zijn verschillende structuren heel wat interieurs aankan.

 

Ontdek de mogelijkheden