al ruim 25 jaar
€ 0
CLOSE UP OUDE BLAUWE WAALTJES

Oude blauwe waaltjes

Oude blauwe waaltjes

Travetin

Travetin

Travetin is gelijk aan marmer ook ontstaan uit kalksteen maar het is een sedimentgesteente. Het oppervlak van travetin kenmerkt zich door “stopsels” die vaak een licht accentuerende kleur hebben. Travetin wordt veelal gestopt en gezoet, verouderd, getrommeld en geborsteld aangeboden. Ook travetin laat zich heel mooi combineren met vloerverwarming.

 

Travetin is een van de zeven natuursteen soorten die worden gebruikt voor wandtegels maar met name voor vloertegels. Travetin is als tegelvloer dan ook zeer geschikt in woonkamers maar kan ook, zeker in de verouderde vorm, heel goed toegepast worden als badkamertegels.

 

De Belgen maken een andere verdeling. Zij scharen bijvoorbeeld hardsteen onder marmer. Dus het Chinese hardsteen, het Belgisch hardsteen (Arduin) en Vietnamees hardsteen vallen daar onder marmer. Zij maken de volgende onderverdeling: Marmer, Graniet, Zandsteen, Kalksteen, Porfier, Witsteen, Leisteen, Basalt en Kwartsiet.

Lijmen & Voegen

Om wat voor klus gaat het? En wat kun je daarvoor het best gebruiken? Met Coba Productadvies zie je meteen wat je nodig hebt. Even een paar heldere vragen beantwoorden en je krijgt direct een duidelijk, kant-en-klaar advies. Klik op het Coba logo voor een directe link. small-logo coba