al ruim 25 jaar
€ 0
Hullebusch (36) Dinant Ambachtelijk Blauw 28x28

Hardsteen

Hardsteen

Hardsteen

Wat is hardsteen?

Hardsteen behoort tot de familie van de kalksteen en is dus eigenlijk een relatief zachte steen. Dé specifieke eigenschap van hardsteen is dat deze steensoort oliehoudend is. Daardoor is hij zo mooi om te zien. Het uiterlijk kenmerkt zich verder door een donkere basistint met daarin lichte fossieltekeningen. Een ander voordeel van hardsteen is dat het op zeer veel verschillende manieren kan worden bewerkt, waardoor het in zeer veel gedaanten voorkomt. Er zijn dus heel wat verschillende types hardsteen waar je van kunt genieten tijdens het wonen, baden en koken. Ryan's heeft meer dan genoeg om uit te kiezen. Dus kom een keer langs in onze showroom en laat je inspireren door de vele mogelijkheden. Of kijk eerst rond op onze website en verdiep je in de uiteenlopende mogelijkheden.

 

Verschillende soorten hardsteen

 

Weet je al wat voor soort hardsteen je in je huis zou willen? Hardsteen is verkrijgbaar in diverse afwerkingsvarianten. Bepaal dus goed welk type het beste bij jouw smaak en inrichting past. Dan geef je je interieur een prachtige finishing touch. We kennen onder andere de volgende soorten hardsteen:

 

Vietnamees Hardsteen: Het Vietnamese hardsteen is een natuursteen met een grijs/blauwe kleurstelling en verkrijgbaar in zowel een strakke als een meer antieke randuitvoering. Samen met een collega uit België beschikken we over een donders fraaie kwaliteit Vietnamees hardsteen. Zeker de Romaans verouderde versie heeft onze voorkeur.

 

Chinees hardsteen: Chinees hardsteen heeft alle nuances van blauw, grijs en zwart en wordt vooral gebruikt voor vloer- en wandtegels. Met name steeds meer voor tuinen en dat is begrijpelijk. Het is de minste uit het rijtje hardstenen maar ook de goedkoopste. Met name de (steeds) lichter grijzere varianten komen aan in de havens van Antwerpen en Rotterdam. De Chinese variant is populair omdat -ie- goedkoper is als z’n collega’s. Ryan's maakt eigenlijk geen gebruik van deze hardsteenvariant. Domweg omdat het niet de uitstraling en de kleurstelling heeft die volgens Ryan’s past bij hardsteen.

 

Belgisch hardsteen: Belgisch hardsteen krijgt zijn natuurlijke uitstraling door de fossielen en witte aders. De steensoort komt uiteraard uit België, uit het Belgische Henegouwen om precies te zijn. Het oppervlak is redelijk tot zeer vlak, maar niet zuur- of krasbestendig. En dat geeft Belgisch hardsteen in gebruik een mooi doorleefd uiterlijk. Belgisch hardsteen heeft onze voorkeur. Juist dit materiaal is ook in Nederland veel toegepast bij de bouw van woningen. Nadeel is dat we het hier hebben over een schaars product uit België. België is heel goed in staat om het aanbod aan te passen aan de vraag ernaar. Ofwel, ze zijn mede daardoor en natuurlijk omdat Belgische handjes duurder zijn dan Vietnamese- in staat hun toch al niet al te sympathieke prijsniveau vast te houden.

 

Welke hardsteen het beste bij jouw interieur past?

Dat hangt mede af van het bouwjaar en de uitstraling van je pand en van je portemonnee. Wij adviseren je graag op dit gebied. Kom eens langs in onze showroom in Laag-Keppel of neem contact met ons op voor meer informatie. Zien is namelijk geloven als het om hardsteen gaat. De verschillen tussen de diverse soorten zijn weldegelijk zichtbaar maar juist aangebracht dragen ze beide bij aan een lekker sfeertje. Laat je gevoel spreken en ervaar het zelf. Als je vragen hebt, beantwoorden wij die graag voor je. Profiteer van een kwart eeuw ervaring en haal het mooiste hardsteen in huis.