al ruim 25 jaar
€ 0

Cementtegels FAR 546Impregneren van cementtegels

Het impregneren van cementtegels is een absolute aanrader. Zowel voor de duurzaamheid van je vloer als voor de intensere kleuren die je vloer daardoor krijgt. Voeg gewoon wat impregneermiddel aan je poetswater toe en je zult zien hoe je vloer daar van opknapt. Cementtegels worden met de hand gemaakt en daardoor vaak een tikkeltje poreus. Als vloeistoffen dan te lang op de tegel blijven liggen, kunnen ze in het oppervlak van de tegel trekken. En daar wordt je tegel meestal niet mooier door. Door impregneermiddel toe te passen zorg je ervoor dat de poriën in de tegels vol komen te zitten en vloeistoffen en zuren minder kans hebben om in de tegel te trekken of vlekken te veroorzaken.

 

Wanneer je tegelvloer behandelen?

Wil je je cementtegels impregneren? Zorg er dan voor dat je vloer helemaal droog is. Meestal is dat na zo'n drie tot vier weken na het voegen pas het geval, dus begin er niet te snel aan. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat voordat er geïmpregneerd kan worden je de nieuwe cementtegelvloer heel goed schoonmaakt. Ieder type vloertegel vraagt om een eigen impregneer-, reinigings- en onderhoudsplan. Laat je goed door ons adviseren zodat je ervoor zorgt dat de tegels zo lang mogelijk mooi blijven.

 

Eenvoudig zelf impregneren

Het impregneren en reinigen van een vloer kun je natuurlijk aan professionals overlaten, maar het is echt vrij eenvoudig om het zelf te doen. Klik hier voor een eenvoudig stappenplan. 

 

Wil je meer weten over het op de juiste manier reinigen en impregneren van je vloertegels? Of heb je wellicht een andere vraag? Neem dan contact met ons op voor aanvullende informatie.