al ruim 25 jaar
€ 0

Castle stones bij tegelspecialist Ryan's

IMG_356 _56T445 WLS_0410_WytskeHartog_SVH_75

 

Wij zijn een exclusief verkooppunt van Castle stones. De drie modellen (Dalle, Loft en Bricks) worden wereldwijd verkocht door exclusieve interieurwinkels, tegelspeciaalzaken en architecten. Ryan's mag in dat rijtje natuurlijk niet ontbreken. Zeker gezien het feit dat de sfeer van deze tegels perfect aansluit bij het concept dat Ryan's voor ogen heeft.

 

Wat zijn Castle stones?

Deze stenen of tegels zijn handgemaakte reproducties van originele exemplaren van antieke marmer- en kalksteentegels. Dit type tegel was van oorsprong afkomstig uit historische Vlaamse, Franse en Italiaanse herenhuizen, villa's, kastelen, kerken en kloosters. Dit soort stenen en tegels werden vroeger Waaltjes genoemd. Castle stones zijn optisch nauwelijks te onderscheiden van originele vloerbedekkingen. De modellen Loft en Dalle kunnen als vloer- en wandstenen worden gebruikt. Daarnaast zijn ze geschikt voor toiletten en voor vloerverwarming. Model Bricks zijn door hun speciale uitstraling uitermate geschikt voor entreehallen, toiletruimtes, open haarden en wijnkelders. Ze zijn heel licht en dun.

 

De voordelen van Castle stones

Als je kiest voor dit soort stenen dan heb je verschillende voordelen ten opzichte van natuursteen tegels. Ze zijn namelijk:

- extreem licht van gewicht waardoor ze zeer geschikt zijn voor toepassing in (oude) appartementen en monumentale panden.

- gemakkelijk te hanteren bij transport, snij- en legwerk.

- te installeren over houten vloeren of kunnen dienen als wandbekleding.

- veerkrachtig waardoor ze licht meebewegen met de ondervloer.

- erg dun, slechts 8 millimeter dik.

 

Bij ons zijn de Castle stones vloeren leverbaar in drie modellen, te weten Loft, Dalle en Bricks. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in maar liefst acht kleurencombinaties (per model). Kom ook eens langs in onze showroom en laat je inspireren door de vele mogeiljkheden.