al ruim 25 jaar
€ 0
classic_5.

Reproducties van Gietijzeren radiatoren

Reproducties van Gietijzeren radiatoren

gietijzeren radiator

Gietijzeren reproductie radiatoren

Gietijzeren radiatoren, tjonge wat zijn ze mooi. Gietijzeren radiatoren vormen echt het kloppende hart van een lekker huiselijk warm huis. Gietijzer heeft niet de lucht (lees: trek) nodig om z’n warmte af te geven. Het straalt warmte af. Gietijzer is als de zon, als een knapperend haardvuur. Het straalt. En dat is een veel directere verwarming. Veel comfortabeler ook. Waarom zijn ze er dan ooit überhaupt mee gestopt gietijzeren-radiatoren te plaatsten in woningen en zakelijke gebouwen? Omdat ze zwaar zijn. Gemeen zwaar. Ik kan me echt heel goed voorstellen dat je een groot probleem had eind 1800 – begin 1900 als installatiemonteur. Zelfs een klein model is al een last.

 

Maar ja, dan hebben we ook gelijk alle negatieve argumenten rondom de gietijzeren-radiator besproken. Is het dan alleen maar “himmelhoog jaugzend”? Ja, als je het mij vraagt wel. Ik vind radiatoren echt niet mooi. Er die zogenaamde badkamer-designradiatoren al helemaal niet. In ieder interieur past een gietijzeren radiator. Het versterkt werkelijk de sfeer in ieder interieur. Allen maar in de landelijke of de meer klassiekere interieurs? Echt niet. Het juiste model in de juiste kleurstelling kan perfect door in een industrieel interieur of in een modern-design interieur. Ongelogen. Sterker, bij het juiste model gietijzeren radiator in de juiste kleurstelling staat iedere design-radiator die jij overweegt voor de hoofdprijs aan te schaffen in de schaduw. Ik hoor je mopperen maar het is waar. Geef het een kans. Verdiep je eens in de verschillende antieke model of de reproducties. Reproducties zijn gietijzeren radiatoren die vandaag worden gegoten in de antieke originele mallen.

 

Contact opnemen

 

 

Gietijzeren-radiatoren zijn een duurzame aanschaf.

Het is er al en het kan, mits op de juiste manier behandeld nog vele jaren mee. Ze houden het langer uit dan jij en ik en ze hebben al meer meegemaakt dan jij en ik. Pure authenticiteit dus.

 

Wij van Ryan’s hebben het geluk dat we de Belg Gunther tegengekomen zijn. Een passievol, technisch begaafd en sympathiek mens met een zwak voor oude gietijzeren radiatoren. Hij heeft passie voor interieur, traditionele stijlen en uit dat in radiatoren, wat wil je nog meer. Hij zit zeker zes keer per jaar in de USA om daar stad en land af te struinen naar oude en gebruikte gietijzeren-radiatoren en iedere keer komt –ie- met een container vol (of meer) weer terug naar huis. Daar in zijn werkplaats zandstraalt hij ze, brengt ze op druk, controleert pakkingen en laat ze vervolgens in iedere gewenste RAL-kleur spuiten. Het gevolg is een spiksplinternieuwe oude gietijzeren-radiator die perfect past bij jouw interieur en jullie specifieke kleurstelling.

 

Vanzelfsprekend vraagt een gietijzeren-radiator om een passende authentieke radiator kraan. Deze maakt Gunther daarom in eigen beheer. Gelijk aan de reproducties van gietijzeren radiatoren waar oude mallen voor gezocht zijn, zijn er ook mallen gezocht voor de passende gietijzeren-radiator-kranen. In de tussentijd hebben we er zes. Allemaal bewust gemaakt om het pakket compleet te maken. Wij denken namelijk ook dat het model gietijzeren-radiator haar eigen radiatorkraan uitzoekt. Dat het een echt bij het ander hoort maar dat is natuurlijk geheel aan jou om dat te beoordelen. Nieuwsgierig geworden naar onze gietijzeren radiatorkranen? Bekijk onze radiatorkranen in onze webshop.

 

Gietijzeren-radiatoren worden gekocht in een veelvoud van leden. Meestal heeft het eerste en het laatste lid ook de pootjes waar –ie- op staat. Een gietijzeren radiator is namelijk veelal te zwaar aan de wand te monteren. Die modellen zijn er wel hoor. Ze zijn weldegelijk ooit gemaakt maar wij leggen die modellen een beetje naast ons neer. Dat heeft ook alles met smaak te maken. Ik vind een staande gietijzeren-radiator domweg veel meer uitstraling hebben als een wandmodel. Terugkomen op de pootjes; bij een bredere variant kun je er ook voor kiezen het middelste lid ook te voorzien van pootjes. Dat staat niet alleen fraai het is natuurlijk constructief ook handiger en beter. Een heel oud accessoire is het glazen voetje voor onder het pootje. Daarmee voorkwam je te allen tijde dat een eventueel verroest pootje een afdruk maakte in het kleed of op de planken vloer.

 

Contact opnemen

 

Zowel antiek als reproducties: Het Rococo model

Bij Ryan’s hebben we zowel de antieke modellen als de reproducties. Het Rococo model is de reproductie. En de antieke zijn er in een zevental ongeveer. Soms zijn het er meer. Dat hangt net even af van de partijen die Gunther heeft kunnen aankopen in Amerika.

 

Waarom een reproductie boven een antieke radiator? Het grote voordeel van de Rococo is dat deze in verschillende hoogtematen leverbaar is maar bovenal dat dit model onuitputtelijk is en precies kan worden geleverd volgens de wens van de klant. Wil je 30 identieke radiatoren voor jouw project dan is dat donders lastig in te vullen met de antieke modellen. Een Rococo wordt door onszelf gegoten dus kan er altijd worden gemaakt waar de klant om vraagt.

 

Voor iedereen die graag zijn gehele woning opnieuw voorziet van gietijzeren radiatoren en geen gebruik wil maken van mogelijk meerdere verschillende modellen is er dus een reproductie. Maak kennis met de Rococo. Deze fantastische retro-radiatoren zorgen voor een zeer bijzondere atmosfeer. Bij Ryan's hebben we verschillende modellen voor je om uit te kiezen. Zo kom je vanzelf uit bij de exemplaren die helemaal passen bij jouw smaak en woning.

 

Klassiek en eigentijds tegelijk

Deze specifieke modellen zijn heel goed toepasbaar in een klassieke als een meer eigentijdse woning. We hebben de reproducties van onze gietijzeren radiatoren in zowel 2-koloms- als 3-kolomsuitvoeringen in verschillende hoogtes in alle RAL-kleuren. Het aantal leden van de radiator wordt bepaald door de gevraagde hoeveelheid watt voor de toegepaste ruimte. Hoe groter de kamer is waar je de radiator wilt plaatsen, des te meer leden heb je nodig om voor genoeg warmte te zorgen. Dit heeft te maken met de oppervlakte van de radiator: de warmte verspreidt zich vanuit de totale oppervlakte van de leden. Logisch gevolg daarvan is dat je een grotere radiatoroppervlakte nodig hebt zodra de ruimte groter wordt. Gelukkig kun je bij ons alle kanten op!

 

Kies uit 7 authentieke modellen

Bij Ryan's kun je kiezen tussen antieke gietijzeren radiatoren en reproducties van gietijzer. We hebben maar liefst 7 authentieke antieke modellen. Onze nieuwe gietijzeren radiatoren zijn heel fraaie reproducties van de meest populaire oude modellen uit de 19e en de 20e eeuw. Je moet heel goed je best doen om het verschil te zien. Durf jij de uitdaging aan?

 

Bijpassende kranen

Je wilt natuurlijk wel dat het totaalplaatje klopt. Daar helpen we je graag bij. Ryan's heeft om die reden 5 bijpassende radiatorkranen voor jouw gietijzeren radiator. Zo weet je zeker dat je elk element van je huis helemaal hebt afgestemd op de rest.

 

Gegevens Rococo 2-koloms per lid in RAL kleur:

 

Hoogte in mm. Lengte in mm. Breedte in mm. Gewicht in kg. Watt Prijs in € (incl. btw)
955 76 200 14,5 168 139,-
760 76 200 12,3 143 119,-
660 76 200 11 130 109,-
510 76 200 7,9 110 85,-

 

Gegevens Rococo 3-koloms per lid in RAL kleur:

 

Hoogte in mm. Lengte in mm. Breedte in mm. gewicht in kg. watt Prijs in € (incl. btw)
960 76 250 16,4 230 165,-
760 76 250 13,5 180 139,-
470 78 250 8 96 111,-