al ruim 25 jaar
€ 0
BAR+HOOKS_WHITE BRONZE
Wandtegels in de keuken

Wandtegels keuken

Ryan’s bestaat al zo’n 23 jaar en vrij snel nadat we openden in Doesburg met een Engelse badkamerwinkel zijn we er ook begonnen om onze eigen keukens te gaan maken. Was eigenlijk niets meer dan een logisch gevolg. Het een vraagt om het ander.

 

We begonnen met badkamers. Die badkamers waren toen al in de authentieke, klassieke en landelijke sferen. Dat nodigde uit om er ook wand- en vloertegels en natuursteen naast te gaan doen. De sfeer van een badkamer wordt immers gemaakt door de tegelkeuze. En toen we mede door onze duidelijke assortimentskeuze meer en meer bekent werden ontstond ook de vraag naar de ambachtelijke landelijke keukens. We hebben het over eind jaren 90.

 

Meer informatie

 

De switch van wandtegels in de keuken naar andere zaken

Vandaag maken we bijna geen keukens meer. Niet omdat we het niet meer leuk zouden vinden maar omdat het zeer arbeidsintensief is. Ryanne en ik hebben in het begin afgesproken het samen te willen doen dus het moest ook behapbaar blijven. En we leerden in de afgelopen twintig jaar dat een prachtige keuken niet tot wasdom komt als de omgeving niet tenminste de juiste sfeer uitademt. We leerden dat een goede vloertegel maar ook de juiste wandtegel essentieel is voor de uitstraling van de keuken. Ja, logisch denk je nu misschien maar de werkelijkheid is en was toch anders. Mensen zien enorm op tegen rotzooi in huis. Ze geven gemakshalve makkelijker geld uit aan een nieuwe dure keuken dan aan een financieel veel dragelijker investering als een nieuwe vloer. We hebben meer dan eens een volledig nieuwe prachtige ambachtelijke, authentieke keuken geplaatst op een oude gedateerde vloer. Gek he?

 

Toch ligt daar wel de bakermat voor het Ryan’s van vandaag. Vanaf 2004 zijn we van koers gewisseld. Laat ons de details maar doen. Laat ons het nut van de juiste ambiance maar vertalen naar jullie woning. Koop die keuken of die badkamer of je nieuwe toilet maar gerust waar jij ‘m wilt kopen of waar jij de beste deal kunt maken maar style af bij een club die daar verstand van heeft en beschikt over de juiste tools. Die jullie smaak en de sfeer van het huis wat jullie gaan inrichten bij elkaar brengt. Dat huis is namelijk de hoofdrolspeler en jullie zijn de regisseur. Klink populair misschien maar dat is het toch echt niet. En al helemaal niet zo bedoelt. Ryan’s beschikt over het gereedschap wat we nodig hebben om jullie badkamer die sfeer te geven die je erbij verwacht. Het woordje verwacht is hier even van belang.

 

Meer informatie

 

Advies over keuken, die past bij de sfeer van jouw huis

Een landelijke boeren keuken in een moderne loft is misschien niet zo handig. De hoofdrolspeler (lees: de Loft) vraagt hier om andere bijrol spelers, snap je. Ik geloof dat bouwjaar, stijl, afwerkingsniveau, uitstraling, omgeving zeer belangrijk zijn voor de uiteindelijke tegel keuze. Ik denk dat die een belangrijker rol spelen dan jij. Verreweg de meeste woningen vragen om iets en laat ons dat antwoord geven. Bijna altijd is de bewoner het met ons eens. Dat schept een band en breekt het ijs.

 

Zij die een leuke frisse IKEA keuken plaatsten op de juiste vloer met de juiste achterwand zijn echt veel verstandiger bezig dan zij die geen geld meer over hebben na het aanschaffen van hun droomkeuken. Sfeer wordt gemaakt door details. Liever nieuwe schone lakens op een oud bed dan oude lakens op een nieuwe design-slaper.

 

Mooie wandtegels in de keuken maken het verschil

Wij zien jullie huis graag als een theaterstuk. Daarin heb je hoofdrolspelers en bijrollen. Iedereen weet dat je een stuk met enkel hoofdrolspelers kunt vergeten. De een heeft de ander nodig. Het een versterkt het ander. Dat mooie vrijstaande bad op poten vraagt een bepaald podium. Dat podium bepalen samen met jullie rekening houdend met het pand is ons vak. Daar zijn wij goed in. Die taal spreken wij en we hebben ons daarin gespecialiseerd. Juist omdat wij denken in sferen en het pand (lees: jullie woning) betrekken in de inrichting zijn we hier goed in geworden. Stel je die prachtige nieuwe keuken voor als de hoofdrolspeler van die ruimte dan begrijp je ook dat de vloer, de kleurstelling van de wanden en het houtwerk maar ook van het plafond een rol spelen van belang. Dat zelfde geld na het plaatsten van de keuken ook voor de wandtegels. Gelukkig zie je de laatste tijd ook bij die wandtegels een revival. Werd er jaren lang een functionele strook wandtegels geplakt boven het werkblad omdat dat zo makkelijk was voor het schoonmaken wordt de wandtegel nu een onderdeel van de keukensfeer.

 

Als je ooit in het openluchtmuseum in Arnhem bent geweest heb je, waarschijnlijk onbewust, gezien dat in de oude boerderijen die daar staan de wandtegels (echte oude witjes) geplakt worden tot aan het plafond. Prachtig. Destijds essentieel misschien. Nu doen we dat weer. Niet omdat het nodig is maar omdat het kan. Omdat die tegelwand deel uitmaakt van de sfeer die de bewoner graag uitstraalt met z’n keuken.

 

De keuken is een van de belangrijkste plek in een huis

Je ziet de laatste jaren gelukkig steeds meer dat de keuken meer en meer het hart van het huis vormt. De plek waar je samenkomt, eet, borrelt, napraat, ontbijt, bij kletst, de krant leest en zo kan ik nog wel even door gaan. De keuken; daar gebeurd het. Uitbuiken en lam in de bank doen we in de woonkamer die juist daarom veel kleiner mocht worden. Dat is een heel goede ontwikkeling en het schept ook heel veel nieuwe visies. Dat is zeer welkom. Neemt niet weg dat de sfeer die hoort bij begrippen als authenticiteit, landelijk strak, klassiek, modern, eigentijds, Scandinavisch ook vraagt om een aankleding die daarbij past. En dat is nu net wat wij de bijrol spelers noemen. Essentieel voor een goede en geslaagde keukenopstelling.

 

Ik nodig je van harte uit in Laag-Keppel bij Ryan’s. Het mag je duidelijk zijn dat wij het tof vinden samen met jou / met jullie een mooie keuken samen te stellen c.q. jullie keuken fraai aan te kleden. Wij hebben daar gewoon lol in en we kunnen het ook echt. Da’s niet Nederlands bescheiden, dat klopt maar het is wel wat je van ons mag verwachten.

Dus “voordat je gaat verbouwen moet je in Laag-Keppel zijn geweest!”.

Doe jezelf niet te kort.

 

Ontdek de mogelijkheden