al ruim 25 jaar
€ 0
IK WIL BALKONTEGELS - realisatie foto - IK WIL BALKONTEGELS - realisatie foto - IK WIL BALKONTEGELS - realisatie foto - 24

Balkon & Terrastegels

Balkon & Terrastegels

Aparici altea-elda-2cm-559

Balkon & terrastegels

Ryan's doet al jaren in tegels en natuursteen en toch is ook voor ons de interesse in balkons nooit zo groot geweest als vandaag de dag. Een grote passie voor balkontegels en terrastegels.

Mijn zusje, onze dochter, één van mijn allerbeste vriendjes en Ryanne d'r ouders hebben allemaal een balkon. Net zoals velen van jullie hebben veel huizen naast een tuin ook een balkon of een balkonnetje. En juist die balkonnetjes zien er vaak niet echt lekker fris uit. De één heeft een wat groter exemplaar als de ander maar ze hebben bijna allemaal hetzelfde euvel. Het is er niet sfeervol. Het is een ondergeschoven kindje. De uitstraling en / of de sfeer is niet in verhouding met de 'binnenboel'. Wees eerlijk, wat er nu ligt heeft weinig uitstraling, het is of lastig schoon te maken en te onderhouden of het is er te glad. Het nodigt vaak niet echt uit en dat is jammer en onnodig.

 

We hebben hier een goed, degelijk, veilig, betrouwbaar maar bovenal een heel mooi antwoord op. Ryan's heeft een heel leuk fris en tijdloos kern- assortiment samengesteld van z'n 20 massief keramische vloertegels in een 20mm. buitenkwaliteit. Zou je graag een eiken plank, een Belgisch hardsteen, een gezellige patroonvloer of een fraaie natuursteen willen op je balkon . Dat kan want al die sferen zijn vertaald naar 20mm keramische materiaal.

 

Ontdek de mogelijkheden

 

Heb je een tegelzetter nodig voor balkontegels?

Neen, dat is juist het prettige hiervan. Zeker in deze tijd is het lang wachten op een tegelzetter en het is helemaal niet zo makkelijk om tegels buiten op veranda's en balkons te plakken. Een BalkonTegel kan gemonteerd op tegeldragers (terrasdragers) . Heel eenvoudig ondersteund op iedere hoek. We ontzorgen je met plezier door ook de montage voor je te verzorgen.

 

Zijn er tegeldragers voor ieder terras?

Ja, het antwoord daarop is volmondig ja. Er is al veel meer ervaring rondom een tegeldrager dan je misschien denkt. Zo nieuw is het idee helemaal niet hoor.

 

Kunnen deze tegels het gehele jaar buiten blijven liggen?

Ja, juist daarvoor is er een hufter-proof, vorstbestendige buitentegel gemaakt. Na de winter schrob je je vloertje weer lekker fris om er het gehele voorjaar en zomer van te kunnen genieten. Het enigste onderhoud is dat je een keertje moet dweilen.

 

Moet je de ondergrond eerst egaliseren?

Neen, ook niet. Terrasdragers zijn op hoogte te draaien. Iedere variatie in hoogte is daarmee op te vangen. Veelal komen de nieuwe balkontegels daarmee eindelijk op een fraaie hoogte te liggen. Op dezelfde hoogte als je binnenvloer is zonder zorgen haalbaar.

 

Worden Balkontegels verlijmd en gevoegd?

Neen, doordat ze op terrasdragers komen te liggen is het verlijmen van tegels niet nodig. De voegen blijven juist open om het afwateren probleemloos te laten verlopen. Je hoeft dus ook niet te investeren in aan andere hemelwaterafvoer of iets dergelijks.

 

Wordt er geboord en geschroefd?

Neen, terrasdragers worden op een bitumen voetje gezet waardoor deze niet kan glijden en je gelijk een stukje demping krijgt. Er veranderd dus helemaal niets aan je originele balkon. Je hoeft niets aan de constructie aan te passen.

 

Kan ik mijn balkontegels met me meeverhuizen?

Ja, juist doordat er niet geboord, geschroefd, gelijmd of gebroken wordt kunnen balkontegels en de tegeldragers (terrasdragers) heel eenvoudig met je meeverhuizen. Ideaal als je gehuurd woont en toch graag een fraai balkonsfeertje zou willen aanbrengen.

 

Krijg ik dan wel een stabiele vloer?

Je wilt natuurlijk geen gammel vloertje. Het moet een massief stevige nieuwe vloer opleveren. En hufterproof (ik gebruik dit woord omdat het de lading zo mooi dekt) stevige vloer waarop je lekker kunt schuiven met stoelen, zware parasols moet kunnen verplaatsten enz. Ja natuurlijk wil je dat. De combinatie van de juiste tegeldrager en de juiste tegel is het antwoord. Netjes en waterpas monteren een belangrijk detail om het te laten resulteren in een degelijke sterke en stabiele vloer.

 

Kan ik het zelf aanbrengen?

De vraag stellen is het antwoord geven. Ben jij best handig? Dan adviseren wij het lekker zelf te doen. Dat scheelt je weer in de kosten. Voor een beetje DHZ’er stelt het niet zo veel voor. Het is wel zwaar (tegels wegen natuurlijk wel een beetje) maar ook een schoon karwei. Heel veel meer gereedschap dan een tegelzaag (met een diamant zaagblad op water) en een paar waterpassen heb je vaak niet nodig. Wil jij juist helemaal geen gedoe? Snap ik. Laat de montage dan aan ons over.

 

Moet ik een (bouw)vergunning aanvragen?

Neen, het leggen van balkontegels op tegeldragers (terrasdragers) is vergunning vrij. Ook je huurbaas kan er geen enkel probleem mee hebben.

 

Conclusie over terras- en balkontegels:

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn hoor ik je denken. Ja, dat is het ook. Als je je gezonde boeren verstand gebruikt (én dat kunnen wij best goed in de achterhoek) is het een logische samenkomst van materialen. Helemaal geen nadelen dan? Het enige nadeel zou kunnen zijn dat een 20mm. buitentegel net even duurder is dan z'n bekende 8mm keramische (binnen) variant. Maar daar blijft het dan ook wel bij. Natuurlijk, je zou ook voor een buitenkwaliteit hout kunnen gaan of een stukje kunstgras. En dat klopt ook maar als je je balkon wilt zien als een verlengstuk van je eigen woning en gecharmeerd bent van comfort bieden wij volgens mij het beste alternatief. Zeker het meest duurzame én onderhoudsvrije.

 

Contact opnemen