al ruim 25 jaar
€ 0
Original Style - VFT - Nottingham pattern with Conrad border in Dover White, Black and Grey Original Style_VFT_Lambeth in Red, Buff, Black, Brown & White with Clare-based border_location Original Style - Earthworks - Slate -Pontevedra
Original Style - VFT - Colchester pattern with Conrad border (modified) in Holkham Dune, Regency Bath, White, Brown, Old London

Tegels Hal

 

Tegels voor je hal of je entree nodig? Neem daar vooral de tijd voor. Je hal is toch echt wel het ultieme visitekaartje. Gelukkig wordt de entree van de woning op waarde geschat de laatste jaren. Vroeger was de entree echt het paradepaardje. Prachtige groot-formaat wit marmeren tegels in de statige entree en vestibule van dat statige pand. Of de charmante zwart wit dambord vloer of die prachtige Engelse patroonvloer. Die authentieke puur ambachtelijk gemaakte cement-tegel-patroonvloer of die ambachtelijk gestorte terrazzovloer. Je weet wat ik bedoel. Mooi, maar niet voor de gewone man, zo is het veel te lang geweest. Die tijden zijn gelukkig ook veranderd. In de afgelopen 50 jaar moesten we vooral normaal doen want dan deed je al gek genoeg. Spartaans Nederlandse zuinigheid zou je het ook kunnen noemen. Maar tijden veranderen gelukkig. Het mag weer. Kom daarom echt eerst even naar Laag-Keppel.

 

Ik kan helemaal los gaan op een hal, een tochtportiek, een entree, een vestibule, geef het maar een naam. Volgens mij is de tegel voor de hal namelijk echt een van de belangrijkste keuzes voor het aankleden van je (nieuwe) woning. Ik merk dat ook aan mijn klanten. Zij die bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis laten bouwen zijn min of meer verplicht ook de tegels, het sanitair en de keuken te kopen bij aangesloten leden van de bouwclub. Want als daar niet wordt gekocht…tja, … dan wordt er ook geen garantie op gegeven, laat staan dat het überhaupt gemonteerd wordt en het resulteert in een werkelijk schandalig minimale minderprijs. ‘T blijft een curieus spelletje tussen projectontwikkelaar, aannemer en de aangesloten onderaannemers.

 

Jawel, je hebt wel vrijheid hoor, daar niet van. De “standaard” inrichting die bepaald is voor het object wat jullie graag willen kopen of gekocht hebben wil je liever niet, sterker, die wil eigenlijk niemand. Veelal is hetgeen als standaard wordt meegenomen van een niveau onder de sociale woningbouw-niveau. Ongelofelijk. Dus moet je upgraden, je hebt geen keus. Graag zelfs denkt je aannemer. De meerprijzen schieten als paddenstoelen uit de grond. Een ander kraantje? Geen punt. Als je maar bijbetaald. Nog een stopcontactje? Ja hoor, geef maar aan hoeveel. “€ 100,- per stuk extra is helemaal niet raar hoor mevrouwtje”.

 

Essentiele onderdelen als tegels komen dan ook ter sprake. Grote grijze tegels voor op de grond en grote witte wandtegels aan de wand als je geluk hebt. Er wordt nog een snufje betonlook aan toegevoegd en waarschijnlijk ook een mozaïekje voor achter de douchekraan. 13 in een dozijn. Je kunt ze uittekenen. Niets geen persoonlijkheid, laat staan een passend plan voor de woning die je van plan bent aan te kopen. Maar ja, wat moet je? Je moet al zoveel beslissingen nemen en alles is toch al zo duur dat je een minderprijs veroorloven voor weinigen is weggelegd. Daar wordt door de projectmarkt natuurlijk vol op ingezet, dat begrijp je.

 

Juist daarom merk ik dat de hal veelal buiten het project wordt gehouden. “Daar mogen we toch wel iets uitkiezen wat we zelf echt mooi vinden” lijkt de tendens te zijn. Ja Natuurlijk! Dus hoe leuk is het dat je juist die paar vierkante meters want veel is het in de Nederlandse huizen niet, kunt aankleden met een tegel die echt bij dat huis en bij jullie past. Heerlijk toch. Iets van jezelf. Iets wat je scheid van de massa. Ik begrijp dat en ik assisteer je juist daarom heel graag. Het zit ‘m in de details.

 

Je bent van harte uitgenodigd in Laag-Keppel bij Ryan’s. Ik verheug me op je komst.