€ 0

Granito - Terrazzo tegelvloeren

granito terrazzo

Granito is de Nederlandse benaming voor het door Italianen aangebrachte Terrazzo. Tegenwoordig ken je ze vooral uit de jaren 30-woningen die erg populair zijn, maar in de vorige eeuw werden ze decennialang veelvuldig gebruikt als entreevloer, keukenvloer of wc-vloertje. Zo'n typisch Italiaanse vloer gaf een prachtig effect. De buitenste rand (de lijst) was veelal donker (antraciet) en het binnenwerk lichter. Als je destijds meer te besteden had, was het ook mogelijk een zwart - wit marmerblokje te gebruiken als scheiding tussen de donkere rand en het binnenwerk. Net zoals nu ging het in die tijd al om de kleinste details die het verschil maakten. Vandaag de dag is dit Italiaanse vakwerk nog steeds te koop. Bij Ryan's vind je dezelfde authentieke sfeer in schitterende vloertegels. Bekijk zelf wat we allemaal in ons assortiment hebben en laat je inspireren!

 

Diverse formaten, dus volop keuze

 

Deze Terrazzo of Granito tegels zijn leverbaar in het formaat 40x40x1,5 cm en hoewel aanmerkelijk lastiger verkrijgbaar in 60x60x2cm. Het grootste formaat is zwaarder, duurder en kent een aanmerkelijk langere levertijd. Daardoor wordt het formaat 40x40x1,5 cm voornamelijk verkocht. Als je wel alle tijd hebt, dan is de grotere variant echter ook het wachten waard. Er zijn zowel in 60cm als in 40 cm ook bijbehorende plinten leverbaar waardoor je nog meer het authentieke sfeertje kunt evenaren. Als je het doet, moet je het ook goed doen, nietwaar?

 

De juiste tegels voor je Italiaanse vloer

 

Ons Granito / Terrazzo tegelassortiment is tijdloos in zijn pure eenvoud. Dat zie je meteen als je de mogelijkheden bekijkt. Kom naar onze showroom om zelf te ervaren welke combinatie het beste past bij jouw smaak en inrichting. Als je vragen hebt, dan kunnen wij die met al onze ervaring en expertise eenvoudig beantwoorden voor je. We zijn al trots op je dat je hebt besloten om zo'n mooie Italiaanse vloer te kiezen. We helpen je dan ook graag aan de juiste tegels.