al ruim 25 jaar
€ 0
Original Style_Winchester_Residence Cosmopolitan Mint W.VMI2100_Landscape_Close-up_ Handvorm

Handvorm

handvorm wandtegels uit de Winchester collection bij Ryan's in Laag-Keppel

Wandtegels Handvorm

 

Het is voor een klant die op zoek is naar tegels best lastig te doorzien wat nu eigenlijk het verschil is tussen handvorm en handgevormd. Waar staat handvorm nu eigenlijk voor? Handvorm heeft alles te maken met een niet strak geproduceerde wandtegel. Het is niet gekalibreerd en het is niet gerectificeerd. Even uitleggen: kalibreren van tegels is het op gelijke dikte zagen van de tegels. Rectificeren zegt alles over het precies haaks maken van alle zijkanten. Handvorm staat dus eigenlijk voor machinaal vervaardigde handvorm look tegels.

 

Bij Ryan’s kennen we dat verschil ook. Onze handvorm tegels zijn wandtegels die niet geheel of helemaal met de hand gemaakt zijn. Handvorm tegels die wel met de hand gemaakt worden noemen wij ambacht tegels. Er zijn dus handvorm tegels waarbij een deel handmatig wordt gedaan. Bijvoorbeeld tegels die met de hand geglazuurd zijn. Dat is het verschil tussen handgemaakt en semihandgemaakt: of er alleen maar handwerk aan te pas is gekomen of dat er ook een machine heeft meegeholpen.

 

Bij semihandgemaakte wandtegels wordt een aantal handelingen door machines overgenomen. En dan hebben we nog een variant: de look-a-like handvorm. Dit zijn heel leuke wandtegels in diverse kleuren die volledig door machines zijn gemaakt en afgewerkt. Daar is de prijs natuurlijk ook naar. Je begrijpt wel dat machinale wandtegels voordeliger kunnen worden geproduceerd dan handgemaakte, hoewel. De Winchester wandtegelserie is een mooi voorbeeld van een automatisch gemaakte wandtegel waarbij aan de band zoveel menselijke input plaatsvind dat je hiervoor haast een nieuwe term moet bedenken.

 

Authentieke wandtegels, met de hand gemaakt

 

Misschien stel je jezelf nu een ouderwets ambacht voor, waarbij tegels vanaf nul worden gemaakt, precies zoals honderden jaren geleden. Eigenlijk heb je dan een perfect beeld opgeroepen, want zo gaat het ook tegenwoordig nog steeds. Het spreekwoord 'never change a winning team' is in dit geval zeker van toepassing. Waarom zou je immers wandtegels met een machine gaan maken als mensen zoals jij juist op zoek zijn naar de charme van echte handvorm? Niet elke tegel hoeft precies even groot te zijn. Je waardeert het juist des te meer als je weet dat jouw wandtegels met de hand zijn gemaakt door vakmensen. Er gaat ook werkelijk niets boven het daadwerkelijk met de handen gemaakte wandtegeltje. Maar eerlijk is eerlijk; het eerder genoemde Winchester wandtegel voorbeeld doet hier eigenlijk niet voor onder. De nuance in de kleurstelling en de heel specifieke authentiek Engelse kleuren zijn werkelijk adembenemend. Er is werkelijk geen ander tegelland welke mooiere kleuren voortbrengt dan Groot Brittannië.

 

Ons handvormassortiment is groot. Zo kennen we natuurlijk het oudhollands formaat 13x13cm maar ook de 10x10cm ontbreken niet. 7.5x15 , het facettegelformaat en de 7.5x30cm. zijn aanwezig. We hebben ze in 15x15 en in 20x20cm. Leuk allemaal die formaten maar bovenal is het enorme gamma aan kleuren een bezoek waard.

 

Kom eens inspiratie opdoen in onze showroom in Laag-Keppel. We kunnen je allerlei verhalen vertellen over hoe deze wandtegels worden gemaakt. Alleen daarvoor zou je al naar Ryan's komen... Uiteraard is onze uitgebreide collectie ook een goede reden om ons een bezoek te brengen. Met onze jarenlange ervaring kunnen we je perfect adviseren over je nieuwe tegels.

 

Winchester wandtegels