al ruim 25 jaar
€ 0
Friesche Witjes 13x13 Muis in muizengaatje

Witjes

Originele hollandse ambachtelijke witjes in onze eigen lichte mix van Ryan's uit Laag-Keppel

Wandtegels Witjes

 

Een witje is de enige echte authentieke Hollandse wandtegel. Hollands witje, oude witjes, Friese witjes, Oud hollandse witjes zijn verschillende benamingen voor het typisch Hollande witje.

 

De ‘witjes’ van Ryan’s zijn replica's van de alom bekende 13x13 centimeter Nederlandse wandtegels zoals die al vanaf de 16e eeuw worden gemaakt in een dikte van circa 7 millimeter.


Kleur genoeg in deze witte tegels

 

Het bijzonder aan de witjes van Ryan’s is de subtiele kleurschakering die je binnen één baksel aantreft. We hebben 16 verschillende kleurschakeringen . Behalve de witte tegels zijn er tegels met een zweem van roze, blauw, groen en grijs. Op een groter oppervlak zorgt dat voor een gezellig huiselijk effect.

 

De ‘witjes’ van Ryan’s zijn leverbaar in één of meerdere kleuren en met en zonder craquelé. In onze showroom kun je precies zien wat het verschil is tussen de diverse soorten. Vaak weet je dan al direct welke variant je het mooiste vindt. Kom dus gerust eens langs in Laag-Keppel om inspiratie op te doen!

 

Spijkergaatjes zijn extra authentiek

 

In sommige oude tegels zitten spijkergaatjes. Heb je dat wel eens gezien? Het ziet er heel ambachtelijk uit en dat klopt helemaal als je het verhaal erachter kent. De gaatjes zijn namelijk ontstaan doordat het plankje dat als maat diende voor de wandtegels op een uitgerold plakje klei werd gelegd en zo rondom kon worden uitgesneden. Omdat het plankje natuurlijk niet mocht verschuiven, monteerde men in de hoeken een klein spijkertje. Die spijkers drukten in de klei en lieten hun karakteristieke gaatjes achter.

Dus als je voor witjes met spijkergaatjes kiest, heb je in ieder geval al een mooi verhaal te vertellen aan iedereen die je nieuwe interieur komt bekijken!