al ruim 25 jaar
€ 0
Keuken-Black-Royal-4-scaled Keuken-cottage-ecru-2-scaled zelliges

Marokkaanse Tegels of Zelliges

Marokkaanse Tegels of Zelliges

Marokkaanse Tegels of Zelliges

marokkaanse zelliges tegels en wandtegels

Zelliges

Zelliges zijn handgemaakte Marokkaanse (wand)tegels. Wij hebben ze in de maat 10x10cm. voor je. Juist omdat het gehele proces handwerk is, zit er veel nuance in de kleurstelling. Handgevormd, handgeglazuurd en handgekapt, dat is wat je mag verwachten van deze tegels. Hieronder kun je de acht stappen zien van het productieproces. Zo zie je hoe ambachtelijk tegelwerk tot stand komt. Als puur al bestaat in het tegelvak komen we er met de Zelliges het dichtst bij. Deze Marokkaanse tegels moet je echt zelf komen bekijken in onze showroom. Kom naar Laag-Keppel en ervaar met eigen ogen (en vingers!) hoe mooi en uniek Marokkaanse tegels zijn!

 

Neem contact op of kom langs >>>


 

Marokkaanse tegels met karakter

Het oppervlak van Zelliges is heel bijzonder. Door het authentieke handwerk waarmee ze gemaakt zijn, kun je rekenen op unieke exemplaren. Elke tegel is net even iets anders dan de volgende. Dat zorgt voor een wand met karakter. Weet je al waar je deze Marokkaanse tegels gaat toepassen? In de keuken en in de badkamer kunnen ze heel wat toevoegen aan het interieur. Maar als je andere ideeën hebt, dan horen we dat natuurlijk graag. Of vraag naar onze ervaringen met de Marokkaanse tegels. Misschien kom je nog wel op geniale ideeën doordat we samen brainstormen over de mogelijkheden.

 

Neem contact op of kom langs >>>

 

 

Stel je vragen aan ons

Je wilt vast weten hoe je deze Marokkaanse tegels het beste kunt combineren. Of hoe je ze aan de wand moet maken zodat ze tientallen jaren blijven zitten. Wij hebben de antwoorden die je zoekt. Doordat we al jaren actief zijn in het vak, weten we alles van alle onderdelen. Dus ook hoe je het optimale uit je prachtige Marokkaanse tegels haalt. Kom naar onze showroom in Laag-Keppel en we vertellen je er alles over. Tot gauw!

Tip: Bekijk ook onze cementtegels en waaltjes.

 

 

Verschillende Marokkaanse tegels

Marokkaanse Zelliges zijn de bekendste tegels uit dit land. Ze zijn bovendien erg populair. Logisch, want er is volop keuze in kleuren, vormen en maten. Van dezelfde klei uit Marokko worden echter ook andere tegels gemaakt, zoals Platta’s en Bejmat. Ook qua glazuur en pigmentgebruik lijken deze sterk op Marokkaanse tegels. Ze zien er vlak na de productie al uit alsof ze een heel leven achter zich hebben. Dat maakt de Zelliges zo bijzonder. Stiekem hebben we daarom ook een voorkeur voor deze variant ten opzichte van de andere twee. Niet verder vertellen!

 

Wist je trouwens al dat Zelliges vrijwel altijd 10x10 cm zijn en dat ze een beetje schuin zijn afgewerkt? Daardoor kun je ze zonder voegen op je wand plaatsen. Dat ziet er echt schitterend uit. Welke kleur je ook kiest, het is altijd een feest om naar deze tegels te kijken. Weet je al welke je gaat kiezen voor jouw muur? We helpen je graag op weg met inspiratie en advies. Kom ook gerust een kijkje nemen in onze showroom in Laag-Keppel.

 

Neem contact op of kom langs >>>

 

 

Lang leve de klei uit Fez!

De enige klei waarmee Marokkaanse Zelliges gemaakt mogen worden, is alleen maar te vinden in de stad Fez. Na Casablanca is dit de grootste stad van Marokko. Er wonen meer dan een miljoen mensen en die zijn vast en zeker allemaal enorm trots op de tegels die uit hun stad komen. Het is niet voor niets dat Marokkaanse Zelliges de hele wereld over gaan. Ze hebben zo’n geweldige kleur en zijn zo mooi afgewerkt, dat het bijna kunst is.

 

De tegels worden gemaakt door eerst de klei te drogen in de zon, waarna ze een glazuurbehandeling krijgen inclusief kleur. In speciale olijfpitovens worden de Marokkaanse Zelliges afgebakken, waar ze hun herkenbare uiterlijk aan te danken hebben. Niet te geloven toch, dat dit al eeuwenlang zo met de hand gebeurt? Dat is de reden dat je zelfs vandaag de dag nog betoverd wordt door deze prachtige Marokkaanse tegels!

 

Neem contact op of kom langs >>>

 

 

De mooiste tegeltinten

Het onregelmatige oppervlak van de Marokkaanse Zelliges ontstaat vanzelf tijdens het handmatige productieproces. Maar één van de mooiste aspecten aan deze tegels zijn toch wel de glazuurlagen waarmee de gedroogde klei wordt bewerkt. Hier komen de mooiste tinten voorbij. Dat kunnen ondoorzichtige kleuren zijn, maar persoonlijk houden wij erg van de semi-transparante, vulkanische of parelmoertinten die met het glazuur worden aangebracht. Dat zorgt voor een heel speciaal eindresultaat.

 

De meest fantastische tinten zijn mogelijk met Marokkaanse Zelliges. Denk bijvoorbeeld aan diepgroen, pikzwart, azuurblauw of karmozijnrood. Waar je wel altijd rekening mee moet houden, is dat het geen geautomatiseerd productieproces is. Alles is handwerk, dus ook het glazuren en aanbrengen van de kleur. Daarom kan het zijn dat de ene tegel van een partij een andere tint heeft dan de andere. Dit is ook een deel van de charme van Marokkaanse Zelliges, dus houd hier vooraf rekening mee.

 

Neem contact op of kom langs >>>

 

 

Rechtstreeks uit Marokko

Aangezien we niet zelf Marokkaanse Zelliges kunnen maken, hebben we gekozen voor de op één na beste optie: goede relaties met de beste fabrikanten ter plaatse. Zo zorgen we ervoor dat we je tegels kunnen bieden van de allerbeste kwaliteit én tegen een zeer goede prijs.

Nog een leuk weetje: ‘Zellige’ betekent dus gewoon ‘gebakken tegel’ in het Arabisch. Oké, in het Nederlands klinkt dat een stuk minder exotisch, dus daarom houden we lekker vast aan de oorspronkelijke naam. Ze heten immers al 600 jaar zo, sinds de tijd dat ze in paleizen door het hele Midden-Oosten werden gebruikt, dus waarom zouden we dat willen veranderen?

 

Neem contact op of kom langs >>>

 

 

De beste Marokkaanse Zelliges

Onze leverancier van Marokkaanse Zelliges heeft de stap naar de moderne tijd heel goed gemaakt. De tijd van middeleeuwse paleizen is inmiddels voorbij, maar hij snapt heel goed dat ook hoogstaande hotels en hippe restaurants er een stuk mooier uitzien met Zelliges aan de wand. Daarom zorgt hij ervoor dat zijn tegels de beste zijn die gemaakt worden. En daar zijn we trots op.

 

De grondstoffen voor het glazuur worden vanuit Europa naar Marokko geïmporteerd, zodat de kleuren en samenstellingen precies voldoen aan de veiligheidsnormen en esthetische wensen die wij hebben. Ook hergebruik van afvalmaterialen staat hoog in het vaandel, net als het werken in een veilige omgeving. Zelfs medische zorg is gratis voor de medewerkers van onze Zelliges-fabriek in Marokko. Als dank voor deze fijne werkomstandigheden zorgen onze mensen ervoor dat de Marokkaanse Zelliges die zij maken van topkwaliteit zijn en altijd op tijd geleverd worden.

 

Neem contact op of kom langs >>>

 

Het productieproces van zelliges in 8 stappen