al ruim 25 jaar
€ 0
Original Style_Winchester_Cosmopolitan Papyrus W.VPA2100_Close-up_ Classic Lime green portrait The Winchester Tile Company - Artisan -Dunwich crackle 20x7 closeup
VT

Tegelspecialist

 

Op ons visitekaartje staat bij functie: Sfeermaker. Dat is ook spot-on onze toegevoegde waarde denk ik. We maken sfeer en daarvoor is kennis en kunde nodig. Daarvoor moet je je specialiseren zodat je beslagen ten ijs kunt komen. Zonder enige vorm van arrogantie denk ik dat je ons naast sfeermaker ook tegelspecialist mag noemen. Er bestaat geen hogere tegelschool hoor en ook is er bij mijn weten geen master behaald in tegels of bachelors te behalen. Tegelspecialist wordt je door schade en schande, echt, het is niet anders te leren. Dat is het eerlijk antwoord. Onze wereld is best groot maar hoe langer je je er een weg baant leer je het steeds beter te zien; Dan blijkt het een relatief kleine tegel-wereld te zijn en als je die hebt leren kennen ben je al aardig op weg. Wie maakt wat maar vooral; wie maakt wat moois. Waar kun je wat mee. Wat zijn de krenten.

 

Als je met de grote jongens mee wilt doen en goed wilt worden in pallets vol witte wandtegels die jij toevallig het goedkoopst kunt aanbieden in Nederland…..is dat mooi maar dat is mijns inziens geen kunst. Je bent tegelspecialist als je weet waar abraham de mosterd haalt. Als je de kennis hebt hoe iets wordt gemaakt en waarom. Als je in gaat zien hoe de luchtvochtigheid en de temperatuur belangrijke spelers zijn in het tegelambacht. Als je niet bang bent combinaties te maken waar verschillende tegelhuizen bij betrokken zijn.

Je bent pas de tegel-specialist als je voor verschillende smaken en portemonnees fraaie en tijdloze combinaties kunt maken. Als je weet welke producten meer- of minder aandacht vragen in het onderhoud. Volgens mij ben je pas tegelspecialist als je kunt maken wat de klant voor ogen heeft zonder het trendy sausje.

 

We Pintresten ons het ongans, VT-Wonen tijdschriften worden verslonden door hen die met bouwen en verbouwen bezig zijn en de commercie doet de rest. De tegelbranche wil je graag meenemen met de trends van morgen. Ryan’s juist niet! Wij van Ryan’s kijken ook naar het verleden om te bepalen hoe het advies van vandaag zou moeten luiden. Als je de geschiedenis kent ken je ook de golfbewegingen. Dat weet je bijvoorbeeld dat ook nu weer het zwarte sanitair ’t niet gaat redden, sorry. Dat zelfde geld ook voor de hype zwarte kranen. Ook dat is vaker geprobeerd en vaker hebben we gezien dat dit toch geen steady lijn gebleken is.

 

Natuurlijk weten wij wat de trends zijn. We komen niet uit een ei. Maar wat heb je aan een trendy badkamer……wetende dat die binnen no-time uit zal zijn. Dat wil je toch niet? Natuurlijk wil je dat de badkamer en het tegelwerk fris en van nu is maar je wilt ’t ook over jaren na nu nog fraai vinden. Dat is een van de redenen waarom mensen naar een tegelspecialist gaan. Om je te laten voorlichten. Om inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden. Maar ook om te horen en zien wat een specialist zou hebben gekozen voor jouw project. En belangrijker; waarom?

 

In ons geval ligt sfeermaker en tegelspecialist ligt heel dicht bij elkaar. Voor ons bepaald het te betegelen object samen met jouw als gebruiker wat moet worden betegeld en hoe dan.