al ruim 25 jaar
€ 0
Hollandsche Waaltjes c

Wabi Sabi

Hollandsche Waaltjes 1 c

Wabi Sabi

 

Waarom zou iemand met een tegelwinkel een blog weiden aan Wabi Sabi, hoor ik je denken. Schoenmaker blijf bij je leest. Dacht ik ook voordat ik me er iets meer in ging verdiepen. Want Wabi Sami en da’s toch echt iets anders dan wasabi, staat eigenlijk veel dichter bij Ryan’s als ik verwacht had.

 

Wabi Sabi, kende jij dit begrip al? Ik ben eerlijk gezegd niet. Toch weer een stukje wijzer geworden. Leuker nog is het feit dat Ryan’s, zonder het te weten en waarschijnlijk voor het eerst in haar bestaan trendsetter is. Wabi Sabi wordt namelijk gebracht als de nieuwe interieurtrend. En aangezien Ryan’s juist wars is van trends doen we hier dus zonder dat we het zelf wisten volop aan mee. Grappig idee, toch. Zeker als je weet dat het al eeuwen bestaat.

 

wabi-sabi () is een Japanse levensfilosofie die al eeuwen lang bestaat. “Geef een Wabi Sabi karakter aan je woning”… is de hedendaagse boodschap voor hen die houden van onvolmaaktheid in en om de woning. Wabi Sabi past bij jou als jij onafgewerkte bakstenen muren, kleine barstjes in je niet perfect samengestelde servies of bijvoorbeeld imperfecte deuren in je huis wel weet te waarderen. Ik denk dat je dus ook rustig mag stellen dat het industriële design tegen het wabi sabi aan schuurt.

 

Wabi Sabi wordt ook wel “The art of imperfection” genoemd. Helemaal op jouw lijf geschreven? Haha, zeker op het mijne. Begrippen zoals "simpliciteit", "leven in harmonie met de natuur" en "de schoonheid van ouder worden" staan in deze stijl centraal, en sluiten daarom perfect aan bij de natuurlijke materialen van Ryan’s.

 

Onze Marokkaanse zelliges, oude estriken, fraai verouderd Belgisch hardsteen, onze cementpatroontegels en laten we vooral niet onze oude Hollandse- en Belgische waaltjes vergeten voldoen er allemaal aan. Grappig, ik realiseer me dat Ryan’s eigenlijk een Wabi Sabi specialist is. En al meer dan 20 jaren.

 

Een verrijking is het. Dat Wabi Sabi ons de schoonheid van imperfectie leert inzien. Dat is misschien juist wel die duurzame insteek die wij als mensheid heel goed kunnen gebruiken. Hergebruik. Onze antieke gietijzeren radiatoren zijn daar ook een mooi voorbeeld van. De acceptatie dat oud helemaal niet out is. Als we imperfectie omarmen worden we gelijk een betere versie van onszelf….of sla ik door? Nee, dat denk ik niet. Laat het heeft even landen; “Als we imperfectie omarmen worden we gelijk een betere versie van onszelf”.

 

Lees je deze blog en valt je iets op wat vragen oproept? Ik hoor graag en sta open voor jouw reactie; info@ryans.nl.