al ruim 25 jaar
€ 0
Hullebusch (20)

Natuursteen is duurzaam

Tijd voor een lesje natuursteen?

Enkele leuke weetjes over natuursteen

 

Natuursteen bestaat sinds het ontstaan van de aarde, zo’n 4,5 miljard jaar geleden. In de miljoenen jaren na het ontstaan van de aarde, is natuursteen verder geëvolueerd, door de invloed van druk en temperatuur.

 

Natuursteen wordt o.a. gewonnen uit blokken die uit een groeve worden gehaald, rolstenen uit een rivier en grote massieve brokken van een bergmassief.

 

Natuursteen is zeer sterk, gaat een leven mee en is hierdoor bijzonder duurzaam. Op de straatstenen van de bekende Via Appia in Italië rijden na meer dan 2000 jaar nog steeds auto’s, en vele historische gebouwen uit de oudheid staan er vandaag de dag nog steeds (Colosseum in Rome)

 

Het oppervlak van een afgewerkt natuursteen product kan bewerkt worden in vele verschillende afwerkingen. De meest bekende oppervlakte afwerkingen zijn gezoet, gepolijst, geschuurd, gevlamd, gebouchardeerd, gefrijnd, getrommeld, enz.

 

Alle natuursteenproducten zijn zelfs na vele jaren van intensief gebruik, opnieuw te bewerken en/of transformeerbaar in weer nieuwe natuursteenproducten. Ze zijn 100 % recyclebaar.

 

Wist je dat wereldwijd duizenden verschillende soorten natuursteen bestaan? De volgende soorten natuursteen worden het meest gebruikt: kalksteen, marmer, leisteen, graniet, zandsteen en kwartsiet.

 

Wat zijn de voordelen van natuursteen:

Een natuurstenen vloer is een feest om naar te kijken. Het kan een ruimte een flinke upgrade geven en zorgen voor een unieke uitstraling. Geen wonder dat het in allerlei interieurstijlen opduikt.

Waarom is het juist nu zo interessant om voor natuursteen te kiezen?

Duurzaamheid
Natuursteen is een duurzaam product. Mits goed verwerkt en behandeld gaat het een leven lang mee! In een tijd waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, steekt natuursteen er met kop en schouders bovenuit.

Uniek & natuurlijk
Het is niet voor niks dat veel alternatieven proberen natuursteen te imiteren. Natuursteen is one-of-a-kind! Elke levering, batch en tegel is een uniek stukje natuur op zich en brengt een verhaal met zich mee.

Onderhoudsvriendelijk
Door de harde eigenschap van natuursteen is het een onderhoudsvriendelijk product. Je kunt dit met de stofzuiger, dweil met warm water en natuursteen onderhoudsmiddelen, prima onderhouden. Elk soort natuursteen heeft wel weer zijn eigen karakteristieken en vergen een andere onderhouds aanpak. Vraag daarom ook altijd bij aanschaf van natuursteen materiaal naar een onderhoudsadvies zodat je de juiste producten gebruikt.

Goede prijs-kwaliteit verhouding
Een natuursteenvloer gaat een leven lang mee. Een stuk langer dan menig alternatieven waardoor natuursteen een goede prijs-kwaliteitverhouding geniet. Sommige producten zullen per vierkante meter goedkoper zijn, maar op de lange termijn betaalt natuursteen zich dubbel en dwars terug.

Vloerverwarming
Steen is een goede warmtegeleider. Daardoor is natuursteen uitermate geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Doordat natuursteen warmte lang kan vasthouden gaat deze efficiënter met de opgewekte energie om.

 

Onderhoud:

Ons prachtige assortiment moet natuurlijk ook op een gepaste wijze verwerkt en onderhouden worden.

Bovendien willen we onze klanten alleen kwaliteitsmaterialen leveren, omdat ieders reputatie in ere gehouden moet worden. Wij werken daarom alleen samen met gerenommeerde fabrikanten van lijmen en voegmaterialen, waardoor bij een vakkundige verwerking, niemand voor verrassingen komt te staan.