al ruim 25 jaar
€ 0
Gietijzeren radiator

Gietijzer straalt als de zon

Gietijzeren radiator in RAL-kleur

Gietijzer straalt als de zon

 

Vele jaren geleden werden Ryanne en ik uitgenodigd door een ouder stel woonachtig in een oud, slecht geïsoleerd en afgelegen woninkje in de buurt van de Posbank, één van de mooiste natuurparken van Nederland. Alsof de wereld er stil had gestaan. Alles ademde de sfeer van vervlogen tijden. Het rook er zoals alleen dat soort oude huisjes kunnen ruiken. Naar een mix van oude Perzische tapijten, boenwas, en een vleugje sigaar. Misschien zelfs een tikkie muffig maar oh zo huiselijk en ook naar pas gebakken appelgebak en naar verse koffie. Die typische geur die past bij het gevoel welkom te zijn. En welkom waren we. We waren uitgenodigd omdat hun badkamer na dik vijftig jaar de geest wilde geven en er dus iets nieuws mocht komen. In die oude badkamer stond een oude gietijzeren radiator te stralen zoals alleen gietijzer dat kan.

 

Gietijzer straalt z’n warmte uit. Het heeft geen luchtcirculatie nodig om trek te creëren zoals de moderne convectie radiatoren. Gietijzer straalt van zich af zoals een houtkachel dat ook doet en de zon of zoals een AGA fornuis dat kan.

 

Voor ons was dat moment een soort van wake-up-call. We moesten ons assortiment gaan uitbreiden met gietijzeren radiatoren. En dan niet met de zgn. Chinese gietwerk, waarbij je bijna zeker problemen kunt verwachten maar met de originele Turkse gietijzeren gegoten reproducties en natuurlijk wilden we ook de echte oude antieke gietijzeren radiatoren kunnen aanbieden. Om dat te kunnen doen moet je je omringen met kundige mensen. Met vakmensen die weten waar Abraham de mosterd haalt. Weten waar ze op moeten letten en achter hun werk staan. We hebben gezocht en we hebben gevonden. Gunther, een Belg die er in afgestudeerd is. Dat is een grapje, hoewel.

 

We hebben allemaal ijzer in ons bloed maar Gunther heeft gietijzer door z’n aderen stromen zeggen we wel eens voor de grap. En hij komt na wat hij beloofd. Door zijn kunde en zijn kennis zijn wij in staat zowel antieke en reproducties aan te bieden met garantie. Sterker, we bieden 10 jaar garantie op nieuw en op oud. In iedere ral-kleur te spuiten en geheel samen te stellen naar gelang maatvoering en of wattage. En niet onbelangrijk we kunnen het mede door hem heel betaalbaar.

 

Reproducties bieden je de vrijheid één en hetzelfde model toe te passen voor de verschillende ruimten en in verschillende maatvoeringen door je gehele huis. Dat heeft natuurlijk een enorm voordeel. Via deze link kom je op een pagina waarin we de maatvoering, het gewicht, de afgifte en de mogelijkheden van een twee- of een drie-koloms radiator bespreken. Antieke radiatoren daarentegen hebben natuurlijk hun tijd mee. Ik bedoel daarmee dat ze al vele tientallen jaren hun kunstje hebben vertoont en dat ook nog tientallen jaren kunnen blijven doen.

 

Een gietijzeren radiator overleeft jou. Het is echt een meubelstuk, een sfeerbepaler in iedere woning en echt heel goed toepasbaar in de stijl die jij die ruimte wilt geven door de mogelijkheid het in iedere ral-kleur te laten spuiten. Een Risicoloze en goede investering lijkt me.

 

Viel je iets anders op in mijn blog wat vragen bij je oproept? Ben je het niet of juist met me eens. Beschik jij over kennis die je graag met me deelt of wil je op welke andere manier dan ook je bijdrage leveren? Ik hoor graag van je en sta voor je open; info@ryans.nl.