al ruim 25 jaar
€ 0
Cosmopolitan Bastille W.BA2025 alt

Tijdloos... da's pas hip

Tijdloos is hip

 

Het risico van in zijn is dat het uit raakt. Vandaag ben je de snelle jongen en morgen lig je met je bandjes omhoog. Klinkt simpel. Is ook simpel maar ook best vervelend als je een paar jaar geleden bent verleid door een trend of een kekke kleur die je bijna door de strot werd gedrukt. Design kan heel tijdloos zijn maar modern is nooit lang modern. Dat is overigens heel goed voor onze economie maar misschien iets minder handig voor je portemonnee.

 

Met trends meegaan is voor de bouw van een badkamer of met het bepalen van de vloertegel voor je entree best makkelijk. De woonbladen vertellen je immers wel wat je mooi zou moeten vinden. Reclame in de bushokjes en de reclame voor het acht uur journaal helpen dat beeld in te masseren. Je wordt ermee overvoerd en het resultaat is bijna altijd dat je erin mee gaat. Jij niet? Ik hoop het voor je. Ga maar eens een ochtendje Funda’en . Heb je dat wel eens gedaan? Zoeken op de site van de bekendste makelaar van Nederland naar het aanbod woningen? Doe het voor de grap eens (https://www.funda.nl/) en stel vast dat de eigenaren van bijna al het aanbod wel mee zijn gegaan met de trends en de kleurstelling van toen.

 

Logisch, je kent ze wel, die typische tijdsbeelden. Lime groen was heel resent nog in en zwart sanitair, weet je het nog? Dat komt overigens ook weer terug lijkt het. Want vandaag zie je natuurlijk ook van die typische stromingen want de commercie wil ’t je verkopen. Zwarte matte design kranen en megagrote 120x120cm beton-look tegels zijn in. Beton is überhaupt in. De kunst van het weglaten wordt het genoemd, less is more, lekker minimalistisch! Tuurlijk.

Groen, nu een meer donkere variant, is weer populariteit aan het winnen. Het mooiste groen zie je als je naar buiten kijkt…dus pas er mee op. Vandaar mijn advies; ga voor tijdloos. En geloof me, tijdloos is hip.

 

Ik kan je combinaties in tegels laten zien die nooit echt in zijn geweest maar ook nooit uit in de afgelopen 100 jaar. In deze ‘moderne’ tijd is er juist veel vraag naar duurzame en mooie tijdloze Terrazzovloeren bijvoorbeeld. We weten allemaal wat ermee wordt bedoelt en de sfeer en uitstraling zijn fantastisch. Daarmee weet van te voren al dat je over tien jaar niet de zorg hoeft te hebben die velen wel hebben als ze naar hun vloeren kijken thuis. Natuursteen, zeker belgisch hardsteen of de franse kalkstenen zijn daar ook mooie voorbeelden van. Tijdens ons weekendje weg in Antwerpen, Gent of Brugge zien we het te kust en te keur toegepast, zowel binnen als buiten en wat blijft het mooi, wat een sfeer.

 

Dat gun ik jou ook. Dat je mag zeggen heel duurzaam te shoppen. Heel verstandige investeringen hebt gedaan die perfect passen bij je woning, je portemonnee en je smaak maar die ook de tand des tijds doorstaan. En stiekem is het best lekker in te zijn wetend dat je niet uit raakt.

 

Lees je deze blog en valt je iets op wat vragen oproept? Ik hoor graag en sta open voor jouw reactie; info@ryans.nl.