al ruim 25 jaar
€ 0
RYANS08493_2266x1700

Hout & steen ...zijn goede vrienden

hout en steen vloer

Hout & steen ...zijn goede vrienden

 

Hout en steen zijn perfect inzetbaar als puur bouwmateriaal samen met glas, beton en staal. Voor de ruwbouw- en voor de afwerking van het object, of dat nu een kantoor of een woonhuis is. Wij gebruiken hout en steen graag bij Ryan’s en meer specifiek bedoel ik daarmee eiken en natuursteen.

 

“Hout straalt warmte uit en steen is koud”… wordt vaak gezegd. Dat klopt enerzijds maar het is anderzijds ook volledig onjuist is mijn antwoord daarop. Het is immers de sfeer (lees: verouderingen en bewerkingen) die je aan ’t natuursteen meegeeft waardoor de uitstraling ervan zacht en sfeervol wordt. Mooi verouderd natuursteen straalt juist warmte uit. In letterlijke zin geef ik toe bij natuursteen altijd vloerverwarming te adviseren waar ik dat advies bij een (isolerende) plankenvloer minder snel geef. Hoewel daarop ook uitzonderingen zijn zoals de lamelvloeren maar daarover een ander keertje meer.

 

Hout versterkt steen en visa versa

Een mooie stoere in visgraad gelegde oude eiken planken vloer onder de eet tafel in je eetkamer aan laten sluiten op een goed verouderde Belgisch hardsteen vloer in de keuken... Ik word daar blij van. het accentueert sferen. Een woonkeuken is voor velen een droom en het heeft ook mijn voorkeur maar het behoeft niet perse de zelfde vloer te krijgen als de woonkamer. Het mag een spel zijn waarin je eigenlijk ongemerkt en harmonieus van de ene sfeer de andere in gaat. Dat geld eigenlijk voor iedere ruimte in huis.

 

Een entree is volgens mij het visitekaartje van de bewoners. Het verteld je met wie je te maken hebt, wat de eigenaren ‘in huis’ hebben en wat je mag verwachten van de rest van het huis die je op dat moment nog niet gezien hebt. De directe kombinatie zoals in de afbeelding is ook een goed gelukte en zelfs spannende mix van materiaal. In dit voorbeeld is zowel het natuursteen als de plank keramisch. Ja, dat had je niet gedacht he? Beide tegels zijn prachtig (na)gemaakt. Geloof me, ik ben zelf erg van pure materialen maar de grenzen worden soms best dun. Die mooie kwaliteit zie je meer en meer nu er meer en meer van vloerverwarming gebruik wordt gemaakt. Steen geleid nu eenmaal veel beter als hout, steen kent een hoger rendement, en die behoefte wordt door vertaald in tegels. Er wordt verschrikkelijk veel geld geïnvesteerd in productontwikkeling- en verbetering waardoor keramische tegels mooier en mooier worden en zelfs in staat zijn je op het verkeerde been te zetten.

 

Viel je iets op in mijn blog wat vragen bij je oproept? Ben je het niet of juist met me eens. Beschik jij over kennis die je graag met me deelt of wil je op welke andere manier dan ook je bijdrage leveren? Ik hoor graag van je en sta voor je open; info@ryans.nl.