al ruim 25 jaar
€ 0
TapsBaths_SHOOT-1343-7608

Stap uit je funnel

Kenny&Mason Oxford low level toilet

Tijd om eens uit die Funnel te stappen.

 

Instagram, we gebruiken het allemaal en allemaal creëren we er onze eigen funnel mee zonder dat we het doorhebben.

 

Door de jaren heen heb ik geleerd dat iedere klant bij mij in de winkel in een funnel terecht gekomen is. Marketeers zijn dag en nacht bezig onze smaak aan te passen naar het aanbod. Vraag creëren noemen za dat. Zij bepalen uiteindelijk wat wij kopen.

 

“Funnel is in de letterlijke zin het Engelse woord voor 'trechter', in marketing termen wordt doorgaans verwezen naar de verkooptrechter. Dit is het traject dat een potentiële klant doorloopt om tot een conversie te geraken”.

 

Als je zoals wij al tientallen jaren je boterham verdient door naar de wens van je klant te luisteren kun je niet omheen. Kocht je tegels, natuursteen, sanitair en een keuken passend bij het pand koop je vandaag de trend, ongeacht het gebouw.

 

Kocht je bijvoorbeeld fraaie oude estriken voor je boerderij als keukenvloer, juist om het landelijke sfeertje te accentueren is het vandaag andere koek. Vandaag overwegen we een gietvloer. Waarom? Omdat het een minimalistisch beeld geeft en dat is in. De kunst van het weglaten, de kunst van het ontdoen van franje.

 

Daar zit ‘m de crux. Het pand vraagt het juiste materiaal niet de door jouzelf gecreëerde funnel. Ik snap heel goed dat jij een gietvloer fraai vindt. En ik kan me een giervloer ook echt heel goed voorstellen in een oude loft met die hele hoge plafonds. Een tot woning omgebouwde industriële hal waarin de oude gietijzeren gebinten nog aanwezig zijn en materialen als glas, hout, staal en beton de dienst uitmaken. Maar een loft nabootsen in een eenvoudige arbeiderswoning uit rond 1950 is misschien niet het beste plan. Dat pand vraagt weer om een eigen sfeer. En waarschijnlijk een sfeer die je op internet niet meer tegenkwam omdat google jou in een ander vakje had geplaatst, het trendy hokje. Google hield geen rekening met jouw woning maar filterde door en door op een eerder ingeslagen weg, ondersteund met alle zoekopdrachten van waarna de meeste mensen op dat moment zoeken (lees: sexy vinden.)

 

Je hebt gelijk. Het heeft er ook alles mee te maken hoe je er naar kijkt. Volgens mij heb jij het pand dat je bewoond tijdelijk te leen. Vandaar dat het mijn advies is het karakter van dat pand in ere te houden. Maak van een boerderij geen kasteel en maak van een klassieke jaren 30 woning met erker vooral geen boerderij.

 

Kortom, stel jezelf de vraag wat goed is voor het pand. Zet jezelf en jouw partner even op nummer twee. Natuurlijk mag jullie persoonlijke sausje eroverheen maar wees voorzichtig met de hardware. Met de hardware bedoel ik de materialen die je niet of niet zo snel gaat veranderen. Bijvoorbeeld de bevloering, het sanitair en de keukeninrichting. Als je zorgt dat de hardware past bij het pand loop je ook geen risico over een tijdje in een gedateerde inrichting te hebben. Mag je vervolgens rustig los gaan met de software, ofwel het behang en de kleurstelling van de wanden. Houdt de kleurstelling van de kozijnen en de deuren ook authentiek. Schilderen is veel meer werk dan sauzen en behangen.

 

Hoe stap je uit die funnel? Door eens langs te komen in Laag-Keppel. Bij ons vindt je juist niet de trend. Wij hebben tijdloze eerlijke materialen bij elkaar gebracht die passen bij jullie nieuwe woning.

 

Hiernaast een fraai voorbeeld. Roze is momenteel trendy én in dit geval vrij eenvoudig te veranderen in de volgende trend.