al ruim 25 jaar
€ 0
RP, LYLA NOIR sfeer +CR

Patroontegels

RP, LILOU CLASSIC sfeer +CR

Patroontegels

Het leuke van al ruim twintig jaar bezig te zijn voor Ryan’s is dat je een stukje tegelgeschiedenis kent. Wij hadden altijd al de beschikking over de echte authentieke cement-patroontegels (de Portugese patroontegels). Omdat deze al een kleine 400 jaar worden gemaakt op een puur ambachtelijke manier en omdat onze klanten er de toegevoegde waarde van inzien of omdat het reeds was toegepast in hun huis.

 

Patroontegels zijn een hype…of

Nu is er een soort van hype gaande met de zogenaamde verglaasde patroontegels. Revoir Paris is daar een mooi voorbeeld van. De voor velen gemakkelijke industriële- en niet poreuze versie van die oude en nog steeds waanzinnig toffe echte cementtegel. De eeuwenoude versie die is gemaakt van marmerpoeder. Vloeibaar gemaakt marmerpoeder wordt ingegoten in een mal en vervolgens afgestreken met cement. Resultaat is een ca. 16mm dikke mattige enigszins poreuze vloertegel.

 

Revoir Paris staat voor het grootste aanbod van traditionele tegels

De fabrieksmatige versie, die inderdaad steeds mooier wordt, is aan een enorme opmars bezig. Revoir Paris is daar het beste voorbeeld van, denk ik. De Belgische ontwerpster van vele authentieke cementtegelpatronen, Katrien Neys, heeft de behoefte bevredigd van vele consumenten. Zij is samen met een tweetal collega's gekomen met het antwoord op de vraag; Maak een niet poreuze variant in de stijl en de sfeer van de authentieke cementtegelpatronen. Of iets anders gesteld; Maak een hufter-proof variant. Zij is daarin geslaagd, dat mag gezegd. Laat je even inspireren en overtuig jezelf.

 

Ryan’s heeft het gehele Revoir Paris assortiment maar we zijn verder gegaan. Ook voor de modernere klant kan een patroontegel in een meestal iets minimalistischer design juist een prachtige aanvulling zijn op de populaire gestorte vloeivloeren. Het een moet het ander versterken.

 

Cement-patroon- tegels zijn exit?

Zeker niet. Ik ben ervan overtuigt dat iets wat al zo lang op de markt is en in al die jaren de tand des tijds heeft doorstaan ook dit overleeft. Ik denk dat er gelukkig een duidelijke keuzemogelijkheid is vandaag die er dus gisteren niet was. Ga je voor lekker makkelijk en iets minder authentiek of voor die echte puur ambachtelijke patroontegel met dat poederachtige oppervlak. De een houd van vis en de ander van vlees en voor beiden hebben wij een ruime en uitgebreide keuze.

 

Viel je iets op in mijn blog wat vragen bij je oproept? Ben je het niet of juist met me eens. Beschik jij over kennis die je graag met me deelt of wil je op welke andere manier dan ook je bijdrage leveren? Ik hoor graag van je en sta voor je open; info@ryans.nl.