al ruim 25 jaar
€ 0
sfeer

Steengoed PVC

mantaro-fossil-project-web

Steengoed PVC

 

“De pracht en uitstraling van hout, het gemak en de voordelen van een combinatie tussen steen en vinyl.”

 

Een vloer die er prachtig uitziet en ook nog eens tegen een stootje kan. Onze Ryan’s Steengoed PVC-huisselectie is een ware toevoeging voor je interieur. De samenstelling van dit product bestaat tot 75% uit kalksteen vermengd met ongeveer 25% pvc.

 

Prachtige houtlook, voelt net echt:

Tijdens de productie worden de verschillende lagen samengeperst tot een stevige, dunne plank van 6,5 mm tot 7,5 mm dikte. Hier komt geen lijm aan te pas. De oppervlaktestructuur van deze collectie is nauwelijks van echt hout te onderscheiden, mede dankzij de houtstructuur. De houtnerven zijn namelijk exact op die plek te voelen. Dit product is in niet meer te vergelijken met de oude technieken waarmee vinyl werd gerealiseerd.

 

Geïntegreerde ondervloer bij alle collecties:

Door de geïntegreerde ondervloer is de installatie een fluitje van een cent! De geïntegreerde ondervloer neutraliseert oneffenheden in de vloer waardoor er niet apart een ondervloer aangeschaft hoeft te worden.

 

Het makkelijkste clicksysteem op de markt:

Niet alleen is de efficiënte en budgetvriendelijke installatie een groot voordeel, ook dempt het product leef- en loopgeluid en is het geschikt voor intensief gebruik. Het clicksysteem wordt ervaren als het gemakkelijkste clicksysteem op de markt.

 

Supersterk en waterbestendig:

Dankzij de vele sterke eigenschappen is deze vloer geschikt voor in elke ruimte. De toplaag is stoot- en waterbestendig waardoor het mogelijk is om deze vloer toe te passen in de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer.

 

Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming:

Door het grote aandeel kalksteen in dit product is het een verstandige keuze om deze te verwerken in combinatie met vloerverwarming. Kalksteen heeft geleidende eigenschappen waardoor de vloer snel opwarmt en afkoelt. Het hoge rendement warmte- en koelteafgifte zorgt ervoor dat de vloerverwarming geen overuren hoeft te draaien om een ruimte op temperatuur te brengen. Dit is ook nog eens goed voor de portemonnee!

 

Verkrijgbaar in de series Nakuru en Mantaro.

De Nederlandse Stichting Geluidshinder heeft de serie Nakuru bekroond met het NSG-Geluidkeurmerk. Het geluid reducerende vermogen gaat tot wel -10dB. Met een slijtklasse van 33 is deze vloer ook geschikt voor licht commercieel gebruik. De serie Mantaro heeft een dikkere toplaag (0,70 mm) vergeleken met De Nakuru die een toplaagdikte heeft van 0,55 mm. Dat maakt de serie Mantaro geschikt voor intensief commercieel gebruik.

 

Nakuru:

“Het argument voor de serie Nakuru is het geluid reducerende vermogen. Dit gaat tot wel -10dB!”

 

De specifieke kenmerken van Nakuru op een rijtje zijn:

 • Natuurgetrouwe houtlook tot in de kleinste details
 • Een body van kalksteen met een toplaag van PVC
 • Waterbestendig en makkelijk in onderhoud
 • Geschikt voor elke ruimte in huis,
 • Gemakkelijk clicksysteem met geïntegreerde ondervloer,
 • Bestand tegen slijtage en dagelijks gebruik
 • Zeer hoge geluidsabsorptie (uitzonderlijk in de markt)
 • Perfecte combinatie met vloerverwarming door kalksteen

De serie Nakuru is leverbaar in planken in het formaat 7,5x230x1842mm (hxbxl) en in visgraat. Dan wordt het formaat 7.5x123x615mm (hxbxl).

 

Mantaro:

“Het argument voor de Mantaro is de extra dikke toplaag voor intensief gebruik. Geschikt voor projectmatige doeleindes.”

 

 • Natuurgetrouwe houtlook tot in de kleinste details
 • Een body van kalksteen met een toplaag van PVC
 • Zeer geschikt voor projectmatige toepassingen
 • Bestand tegen zeer intensief gebruik
 • Waterbestendig en makkelijk in onderhoud
 • Geschikt voor elke ruimte
 • Gemakkelijk clicksysteem met geïntegreerde ondervloer
 • Perfecte combinatie met vloerverwarming door kalksteen

Deze Mantaro serie is leverbaar in planken in het formaat 6,5x232x1532mm (hxbxl) en in visgraat. Dan wordt het formaat 6.5x125x625mm (hxbxl).

 

“In ruimtes waar de tijd verglijdt, waar steen zijn kracht met zekerheid belijdt. Met het gemak van pvc, soepel als de wind, een vloeiende cadans waar het alledaagse begint. De uitstraling van hout, een teder vuur, verankert het geheel, een tijdloos avontuur. Deze materialen als een trilogie in pracht, waar schoonheid en comfort hand in hand lach”

 

Steengoed PVC van Ryan's. Ga voor sfeer en gemak!